Президентът на Естония Керсти Калюлайд поиска в малката балтийска страна

...
Президентът на Естония Керсти Калюлайд поиска в малката балтийска страна
Коментари Харесай

Естония иска „Пейтриът” и US войници на територията си

Президентът на Естония Керсти Калюлайд изиска в дребната балтийска страна да бъдат ситуирани американски бойци и зенитно-ракетен комплекс " Пейтриът ".

Тя акцентира пред Агенция Франс Прес, че е належащо Русия да повярва, че може да бъде сдържана.

В изявление за информационната организация, което съответства с визитата и в Белия дом, консервативният водач съобщи, че разполагането на американски въоръжени сили и бойна техника ще укрепи сегашния контингент на НАТО в страната, което е в отговор на експанзията на Русия.

" Искаме да сме сигурни, че територията и бойците на НАТО са добре предпазени. Искаме да се сигурни, че има противовъздушна защита и поддръжка по въздух за тези сили при положение, че е належащо. Необходимо е да се повярва на сдържането ни ", разясни тя.

Държавният глава добави, че има спор и разисквания сред Естония и Съединени американски щати за дислоцирането на американски сили.

Според нея западните страни са платили за грешките си в контактите си с Русия, които са почнали още през 2008 година в Грузия.

Президентът на Естония е уверен, че Западът би трябвало да покаже " стратегическо самообладание ", включващо стопански наказания против Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР