Президентът на Еквадор обяви извънредно положение в три западни провинции

...
Президентът на Еквадор обяви извънредно положение в три западни провинции
Коментари Харесай

Еквадор обяви извънредно положение в няколко провинции

Президентът на Еквадор разгласи изключително състояние в три западни провинции поради възходящата престъпнос т, оповестява Би Би Си.

Гийермо Ласо написа в Туитър, че ще бъде въведен полицейски час и хиляди бойци и служители на реда ще бъдат изпратени в Гуаяс, Манаби и Есмералдас, с цел да " постановат мира и реда ".

В Еквадор се следи внезапно нарастване на убийствата и закононарушенията, свързани с банди.

Това е вторият път, когато господин Ласо употребява изключителни пълномощия за ограничение на насилието, откогато встъпи в служба предходната година .

" Улиците ще усетят тежестта " на силите за сигурност, туитира господин Ласо. Той заяви, че 4000 служители на реда и 5000 бойци от въоръжените сили на Еквадор ще бъдат ситуирани в трите провинции.

Президентът добави, че полицейският час, който ще се ползва единствено в избрани региони , ще бъде от 23:00 до 05:00 часа локално време. " Обществото няма да бъде покорено ", написа той. " Нашият мир в никакъв случай няма да бъде принесен в жертва на незаконните банди.
 Мексико, Съединени американски щати, Гватемала, Доминиканската република и Еквадор борят дружно трафика на хора
Мексико, Съединени американски щати, Гватемала, Доминиканската република и Еквадор борят дружно трафика на хора

След следващата злополука в доста жертви в района

Президентът Ласо упрекна трафика на опиати за проблемите с престъпността на Еквадор. Страната от Андите се употребява като директен маршрут за кокаин, контрабанден от прилежащи Перу и Колумбия, а се твърди, че мощните мексикански наркокартели работят посредством локални банди.

Пристанищният град Гуаякил, в провинция Гуаяс, е класиран на 50-ия най-насилствен град в света от Insight Crime. Уебсайтът за проверяваща публицистика оповестява, че процентът на убийствата в Еквадор се е нараснал по-бързо от всяка друга страна в Латинска Америка или Карибския басейн през 2021 година

През февруари няколко мъже бяха открити обезглавени в Дуран, покрай Гуаякил, а двама мъже бяха открити с белезници и обесени на пешеходен мост - способ, употребен от мексиканските наркокартели.

Еквадор също е видял в своята история, които шокираха страната и разкриха силата на бандите, настоящи в пандизите. През септември към 119 пандизчии бяха убити в затвор в Гуаякил. По-малко от два месеца по-късно минимум 68 пандизчии починаха при нови борби в същия затвор.

Президентът Ласо разгласи общонационално 60-дневно изключително състояние през октомври след протестите в пандиза. Репресията обаче беше изправена пред рецензии от Конституционния съд - който понижи на половина изключителния интервал на 30 дни и сподели, че военните би трябвало да поддържат единствено полицейските интервенции.
 Еквадор удължи изключителното състояние на затворническата система
Еквадор удължи изключителното състояние на затворническата система

След конфликтите, при които починаха десетки и бяха ранени доста други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР