Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси откри висящ мост

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси откри висящ мост
Коментари Харесай

В Египет откриха най-широкия висящ мост в света

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси откри провесен мост над Нил, рекламиран като най-широкия в света, съобщи Ройтерс. Това е един от серията мега планове, замислени от египетските управляващи за да подобрят инфраструктурата и да дават работни места.
Subtitled in English, a detailed Video of the newly inaugurated Tahya Misr suspension bridge and Axis, ultimately connecting the Red and Midetranean seas with a series of highways
— Egypt Built (@HosamDakhakhni)  Мостът, който пресича Нил северно от централната част на Кайро, е основна връзка с автомагистралата, разпростряла се от Червено море на изток до северозападното египетско крайбрежие на Средиземно море. Съоръжението би трябвало да понижи тапите в столицата.
 
Egypt breaks the record by opening the widest suspension bridge on the Nile
— News1 English (@News1English)
Наземното придвижване бе отчасти спряно в централната част на Кайро през днешния ден сутринта, когато Ас Сиси пътуваше, с цел да открие моста дружно с министри и военни генерали .

В най-широката си част мостът има 6 пътни ленти във всяка посока и доближава 67,3 метра . Регионалният шеф за книгата за върхове на Гинес, който участва на откриването, сподели, че това го прави най-широкият провесен мост в света. За строителството му са употребявани към един милион кубични метра бетон, 1400 километра стоманена жица за 160 висящи кабели , съгласно информация, предоставена при формалното разкриване.

Мостът пресича остров Уарак, ситуиран на река Нил , който има 100 000 поданици. Някои от тях стачкуваха против плануваните събарания на здания на острова, като и против плановете той да се трансформира в " съвременна жилищна общественост ".

При посещаване за ревизия на острова предишния месец египетският президент отхвърли информацията, че той може да бъде продаден на вложители и сподели, че страната не може принудително да изгони жителите му.-->



Сред другите влиятелни планове, които бяха стартирани при ръководството на Ас Сиси, са разширението Суецкия канал, приключено през 2015 година, както и построяването на нова столица в пустинята, източно от Кайро, която сега се построява.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР