Президентът на Египет Абдел-Фатах ал Сиси заяви в сряда, че

...
Президентът на Египет Абдел-Фатах ал Сиси заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Египетският президент: Свободата на изразяване спира, когато се обиждат 1,5 млрд. мюсюлмани

Президентът на Египет Абдел-Фатах ал Сиси съобщи в сряда, че свободата на изложение би трябвало да спре, когато наскърбява повече от 1,5 милиарда души , след проявлението във Франция на изображения на пророка Мохамад, които мюсюлманите считат за богохулни, оповестява " Ройтерс ".

Сиси също съобщи, че изрично отхвърля всяка форма на принуждение или тероризъм от който и да било в името на отбраната на вяра, религиозни знаци или икони.

" Ние също имаме права . Ние имаме право, нашите усеща да не бъдат засегнати и нашите полезности да не бъдат поругани ", сподели той по време на послание в чест на рождения ден на пророка Мохамед.

" И в случай че някои имат свободата да изразят това, което е в мислите им, аз си представям, че това стопира, когато става въпрос за засегнатост на възприятията на повече от 1,5 милиарда души ", добави той.

Великият имам на университета Ал-Азхар в Египет, едно от най-известните седалища на сунитското мюсюлманско образование, също прикани интернационалната общественост да инкриминира " анти-мюсюлманските " дейности .

Шейх Ахмед ал-Тайб съобщи, че Ал-Азхар изрично отхвърля потреблението на анти-мюсюлмански настроения за събиране на гласове по време на избори .

Турският президент Ердоган към този момент прикани за протест на френските артикули , а пакистанският парламент одобри резолюция, призоваваща държавното управление да отзове своя делегат от Париж .
 Рохани: Всеки европеец има дълг към пророка Мохамед
Рохани: Всеки европеец има дълг към пророка Мохамед

Обиждането на пророка не е постижение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР