Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси се съгласи да

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси се съгласи да
Коментари Харесай

Египет се съгласи да пусне първата партида с хуманитарна помощ в Газа

П резидентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси се съгласи да отвори пропускателния пункт Рафах в Газа, с цел да пропусне първата партида камиони с филантропична помощ, съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Той се съгласи да пусне до 20 камиона като начало ", сподели Байдън пред кореспонденти, откакто се обади на Сиси от Air Force One, до момента в който се връщаше от посещаване в Израел, предва Агенция Франс Прес.

" Товарът обаче евентуално няма да премине до петък, защото пътят към пропускателния пункт се нуждае от ремонт ", добави Джо Байдън.

Американският водач съобщи, че Организация на обединените нации ще разпредели помощта от другата страна и че е вероятен втори транш според от това " по какъв начин ще се развият нещата ".

Но предупреди: " Ако Хамас я конфискува, не я пусне да премине, тогава всичко ще завърши ".

Байдън трябваше да се срещне с египетския държавен глава на четиристранна среща на върха в Йордания, само че тя бе анулирана след смъртоносния удар по болница в Газа, който провокира яд в целия арабски свят.

Междувременно Русия изпрати 27 тона филантропична помощ за цивилното население в Ивицата Газа, оповестиха от Министерството на изключителните обстановки в Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Специален аероплан е изхвърчал от летището в Раменское край Москва за Ел-Ариш в Египет. Руската филантропична помощ ще бъде предадена на египетския Червен полумесец, с цел да бъде изпратена в Ивицата Газа ”, се споделя в изказване на заместник-министъра Иля Денисов.

Денисов съобщи, че помощта се състои от „ пшеница, захар, ориз и макаронени произведения ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР