Президентът на Джани Инфантино смята, че провеждането на европейски първенства

...
Президентът на Джани Инфантино смята, че провеждането на европейски първенства
Коментари Харесай

Инфантино продължава със странните идеи

Президентът на Джани Инфантино счита, че провеждането на европейски шампионати на две години би бил ударен вид. Според италианеца освен международните шампионати, само че и шампионатите на Стария континент могат да се организират по-често от един път на 4 години.
“Световно състезание през две години не е мое предпочитание, а такова на Конгреса на ФИФА, който просто изиска това да бъде разисквано и оценено. Вече направихме обширно изследване, съгласно което от това би имало изгода както от спортна позиция, по този начин и от икономическа”, съобщи президентът в изявление за италианското радио Anch`io sport.
“По-важното е, че това е добре с оглед опазването на локалните шампионати и самите футболисти в тях. Така играчите биха имали по-малко мачове. Европейски шампионати през същия интервал (2 години - бел.ред.) също би било удачно”, съобщи Инфантино.
“За” концепцията да има СП на всеки две години са единствено ФИФА и Африканската футболна конфедерация, до момента в който срещу са всички останали отпред с УЕФА.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР