Президентът на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни

...
Президентът на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни
Коментари Харесай

Пистата на летище Хатай се е разцепила от трусовете

Президентът на Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (AFAD) Юнус Сезер разгласи, че броят на хората, които са изгубили живота си при земетресенията в Кахраманмараш, е достигнал 1121 души.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 42
По данни на AFAD земетресение с магнитуд 7,7 разклати нощес квартал Пазарджик на Кахраманмараш. Трусът е усетен от доста елементи на страната и в прилежащите страни.  

В 13.24 ч. друго земетресение с магнитуд 7,6 по Рихтер удари в квартал Елбистан в Кахраманмараш. Земетресението е усетено в доста градове, изключително Малатия, Газиантеп Диарбакир, Адияман. След злокобния трус стотици избавителни екипи не престават да работят интензивно в района, защото доста здания се срутиха. 

„ След земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 през днешния ден в Кахраманмараш, Пазарджик и Елбистан, сега няма опасност от цунами, което да засегне нашите крайбрежия в Източното Средиземноморие “, се споделя в изказване на AFAD.

Летище " Адана " работи обикновено, само че аеропортът в Малатия е затворен за цивилен полети и отворен само за незабавни полети. След второто земетресение, станало в квартал Елбистан в Кахраманмараш, постройката на терминала на летище Малатия е развалена. Летище Хатай е затворено, тъй като пистата му е разрушена от среднощния трус, осведомят от министерството на превоза.

Редица пътища в региона са затворени заради срутени постройки или разломи, породени от трусовете.

Гражданите се приканват да не пътуват, в случай че нямат наложителна причина, с цел да могат избавителните екипи да доближат до потърпевшите области.

Училищата в цяла Турция ще бъдат в насилствена почивка до 13 февруари.

Hatay Havalimanı`nın pistinin bir bölümü yıkıldı.
— ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР