Президентът на държавата-агресор Владимир Путин не контролира ситуацията в страната,

...
Президентът на държавата-агресор Владимир Путин не контролира ситуацията в страната,
Коментари Харесай

Подоляк: Путин изгуби контрол, но около него няма фигура, която да спре войната

Президентът на държавата-агресор Владимир Путин не управлява обстановката в страната, само че в обркръжението му няма фигура, способна да постави завършек на войната. Това съобщи съветникът на украинския президентски офис Михайло Подоляк в изявление за италианското издание Corriere della Sera.

" Начело на нежната властова система се появява слаб водач и това прекатурва тезата на тези, които смятаха, че войната би трябвало да завърши с проваляне за Украйна. Свързано е с това, че нуклеарните арсенали на страна, в която разнообразни неразбираеми артисти към този момент мислят за прекрояване на властта, се намират под опасност. Сега стартира вътрешен безпорядък. Путин загуби контрола, кралят е гол. Затова демократичният свят би трябвало да разбере, че той към този момент не е сътрудник, с който може да се водят договаряния. " – акцентира Подоляк.

По думите му, в този момент в Руската федерация се конкурират няколко консорциума, стремящи се да сменят Путин.

" Но няма фигура, способна да постави завършек на войната. В решаващата фаза на рецесията с " Вагнер " секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев се опита да превземе властта, само че това не се харесва на цялата номенклатура. Знаем, че съществуват съзаклятнически групи. Държавните водачи са дискредитирани, само че те безусловно не желаят да трансформират тоталитарния модел. " – установи Подоляк.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР