Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на посещение у

...
Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на посещение у
Коментари Харесай

Радев: България е силен поддръжник на евроинтеграцията на Черна гора

Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на посещаване у нас по покана на. След диалог на четири очи на " Дондуков " 2 българският държавен глава увери, че страната ни ще продължи да поддържа Черна гора по пътя на нейната евроинтеграция.

Двамата осъдиха изрично съветската експанзия в Украйна и разискаха и подписването на съглашения за продан на военно образование, предава Българска национална телевизия.

" България постоянно е била мощен покровител на евроинтеграцията и на европейския път на Черна гора. Убедени сме, че ще запазим своята лидерска роля в процеса на интеграция и отсега нататък ще продължим - това е ясно от българската публична стратегия за помощ ", съобщи Радев.

Той посочи, че всяка от страните от Западните Балкани би трябвало да съблюдава уговорките си и е значимо всички районни формати и начинания да работят като от извънредно значение е зачитането на правата на индивида във всяка страна.

" Черна гора е признателна за поддръжката по нашия европейски път. Заявили сме ясно желанието ни да станем част от Европейски Съюз и НАТО. Едната цел я осъществихме и към този момент сме страна - кандидатка за Европейски Съюз ", заяви от своя страна Мило Джуканович.

По отношение за въпроса с съветската експанзия - политиката на разширение се въздейства от разнообразни фактори. Войната подейства отрезвяващо на Европейски Съюз и считам, че ще се отворят по-големи благоприятни условия за нашия район и по този начин ще станем част от фамилията на Европейски Съюз. България ни познава като близка страна. Очакваме тази поддръжка да продължи. Ще реактивираме целият си капацитет за промени, с цел да може Черна гора да бъде идната първа страна, която ще влезе в Европейски Съюз ", добави той.

В рамките на визитата си у нас президентът на Черна гора ще се срещне и със служебния министър-председател Гълъб Донев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР