Президентът на Чечня Рамзан Кадиров преди дни публично обяви, че

...
Президентът на Чечня Рамзан Кадиров преди дни публично обяви, че
Коментари Харесай

Кадиров се тагва от Украйна, но телефонът му показва, че е в Чечня

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров преди дни обществено разгласи, че е отишъл в Украйна, с цел да се срещне с бойците от своите специфични сили, които се бият на страната на Русия във войната. Украински политик дори разгласи премия за главата му и малко по-късно водачът заяви, че се е прибрал в родината си. Разследване на " Украинская Правда “ обаче слага под сериозна въпросителна дали изобщо Кадиров – един от най-близките до Владимир Путин хора, е стъпвал на украинска земя по време на спора.

На 13 и 14 март той разгласява в " Телеграм “ серия видеа, в които твърди, че е на разнообразни точки на броени километри от Киев. Украинското издание обаче цитира свои източници от службите, съгласно които и двата употребявани от Кадиров мобилни номера не са се свързвали към локалната мобилна мрежа (която в огромната си част работи), съобщи Пловдив 24.



Журналистите от " Правда “ обаче са създали и собствен опит по време на " престоя “ на чеченския президент.

Генерирали проследяващ линк, който демонстрира IP адреса и приблизителното местоположение на този, който го посети. След това се показали за чиновници на съветската осведомителна организация РИА Новости и писали на Кадиров в " Телеграм “ – сякаш с цел да съветват с него чернова на собствен материал.

Той натиснал препратката и по този начин станало ясно къде оповестява, че се намира устройството му – не до Киев, а в Грозни, Руската федерация.

Не е изключено Кадиров да употребява VPN, с цел да скрие действителното си местоположение – наличието му толкоз покрай фронта го трансформира в съществена цел, а Русия досега е изгубила цели четирима генерали в спора.

Telegram post by Ramzan Kadyrov, head of Chechen Republic!
— Elon Musk (@elonmusk)
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР