Президентът на Чечения Рамзан Кадиров внесе за разглеждане от Държавната

...
Президентът на Чечения Рамзан Кадиров внесе за разглеждане от Държавната
Коментари Харесай

Кадиров пак се подмазва на Путин

Президентът на Чечения Рамзан Кадиров внесе за разглеждане от Държавната дума на Русия ремонти в Конституцията "За периодите на заемането на длъжността президент на Руската федерация ", написа "Взгляд “.

"Едно и също лице не може да заема длъжността президент на Руската федерация повече от три мандата поред “, гласи текстът на законопроекта, представен от "Фокус ".

В момента главният закон не позволява избирането на еднакъв претендент на най-висшия държавен пост повече от два пъти поред.

В пояснителна записка към плана се споделя, че „ на този стадий на развиването на страната е назряла нуждата да се усили продължителността на пребиваването в длъжността държавен глава на едно лице до три мандата “. Според мнението на законодателите, тази нужда е обвързвана с достигнатата социално-политическа непоклатимост и нуждата тя да бъде съхранена.



По-рано чеченският водач съобщи, че Путин няма опция и по тази причина би трябвало да се намерения за осъществяване на всеобщ референдум за продължаването на пълномощията на президента до повече от два мандата.

В коментар за самодейността от Кремъл означиха, че това е парламентарен въпрос и подсетиха думите на съветския водач, че той няма желание да внася промени в oсновния закон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР