Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви днес,

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви днес,
Коментари Харесай

Президентът Лула да Силва: Бразилия да преразгледа членството си в Международния наказателен съд

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва съобщи през днешния ден, че участието на страната му в Международния углавен съд (МНС) би трябвало да се преразгледа, откакто страни като Съединени американски щати, Китай и Индия не са се включили към него, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бразилската правосъдна система би трябвало да реши дали съветският президент Владимир Путин да бъде задържан, в случай че участва на срещата на върха на Г-20 в страната ни идната година, сподели Лула да Силва пред кореспонденти в Делхи след присъединяване си в годишната среща на върха на Г-20 в индийската столица през уикенда.

През март МНС издаде заповед за арест на Путин, обвинявайки го във военно закононарушение, обвързвано с противозаконното депортиране на стотици деца от Украйна. Русия отхвърля силите й да са взели участие във военни закононарушения или в принудително извеждане на украински деца.

Бразилия е подписала Римския статут, с който е основан МНС.

" Искам да знам за какво Съединени американски щати, Индия и Китай не са подписали контракта за МНС и за какво нашата страна го подписа ", сподели Лула.
Путин пропусна последните две срещи на върха на Г-20 в Бали и Делхи, където Русия беше представлявана от външния министър Сергей Лавров, напомня Ройтерс.
" Ако Путин реши да взе участие (в срещата на върха догодина), решението (за възможен арест) е в пълномощията на правосъдната власт, а не на държавното управление ми ", съобщи бразилският президент.
В изявление в събота Лула да Силва сподели, че " няма метод " Путин да бъде задържан, в случай че участва на срещата на върха в Рио де Жанейро.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР