Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва възнамерява да

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва възнамерява да
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия кани Путин на форума на Г-20

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва има намерение да посети Русия следващата година, с цел да вземе присъединяване в срещата на върха на организацията БРИКС (в нея членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка, като наименованието е абревиатура от първите букви на страните на латиница - бел. ред.), съобщи ТАСС. Руската държавна организация прецизира, че Лула се надява на ответна аудиенция от страна на съветския водач Владимир Путин на срещата на Г-20 в Бразилия, предава Българска телеграфна агенция.

" Той ще получи покана. Срещата на върха на БРИКС в Русия следващата година ще бъде преди срещата на Г-20 в Бразилия и аз ще отида в Русия ", сподели той, като добави, че не съмнява в присъединяване във форума на БРИКС на водачите на останалите страни членки на организацията.

" След това, уповавам се, всички те да дойдат и на срещата на Г-20 в Бразилия и да почувстват атмосферата на света, да видят, че обичаме музиката, карнавала, футбола и че на нас ни харесва да посрещаме гостите си топло ", съобщи Лула да Силва, отговаряйки на публицист, който обърна внимание на обстоятелството, че най-голямата южноамериканска страна е член на Международния углавен съд. МНС издаде заповед за ареста на Владимир Путин.

" Докато аз съм президент на Бразилия, него (Путин - бел. ред) няма да го арестуват. Никой няма да бъде задържан в Бразилия без разрешението на управляващите ", разгласи политикът, наблягайки, че този съответен въпрос би трябвало да се преглежда от позицията на отбраната на държавната цялост на неговата страна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР