Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи вчера

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи вчера
Коментари Харесай

Лула да Силва: Украйна ще трябва да се откаже от Крим

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи през вчерашния ден на Украйна да отстъпи Крим на Русия, с цел да постави завършек на войната, като посочи, че украинският президент Володимир Зеленски " не може да желае всичко ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди това той уточни, че съветският държавен глава Владимир Путин " не може да завземе територията на Украйна ".

" Вероятно може да се разиска въпросът за Крим ", разгласи Лула на среща с публицисти в град Бразилия. " Зеленски също не може да желае всичко. Светът има потребност от успокоение. Трябва да намерим решение ".

В края на януари Лула предложи да посредничи в спора в Украйна дружно с група от страни. Идната седмица бразилският президент би трябвало да показа плана си на китайския си сътрудник Си Цзинпин в Пекин.

Бразилският държавен глава сподели, че е " убеден "  в възможностите за триумф на този план и се надява коалиция от страни да бъде образувана след завръщането му от комунистическата страна. 

Главният външнополитически консултант на Лула Селсо Аморим се срещна в края на март в Москва с Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, който пък се чака да дойде на аудиенция в Бразилия на 17 април, отбелязва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР