Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи на

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи на
Коментари Харесай

Бразилският президент предлага Украйна да се откаже от Крим, за да спре войната

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва предложи на Украйна да отстъпи полуостров Крим на Русия, с цел да постави завършек на войната, като сподели, че украинският президент Володимир Зеленски „ не може да желае всичко “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руският държавен глава Владимир Путин „ не може да завземе територията на Украйна. Вероятно може да се разиска въпросът за Крим “, той би трябвало да премисли нещата, сподели Лула на среща с публицисти в град Бразилия.

Зеленски също не може да желае всичко, показва още Лула. Светът има потребност от спокойствие… Трябва да намерим решение, посочи Лула.

В края на януари Лула излезе с предложение с към момента неразбираеми очертания, за ходатайство в спора в Украйна от група страни. Идната седмица той би трябвало да показа плана си на китайският си сътрудник Си Цзинпин в Пекин.

Бразилският държавен глава сподели, че е „ убеден “ в възможностите за триумф на този план.

Главният външнополитически консултант на Лула Селсо Аморим се срещна в края на март в Москва с Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, който се чака да дойде в Бразилия на 17 април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР