Президентът на Бразилия Жаир Болсонару, който трябва да направи официално

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонару, който трябва да направи официално
Коментари Харесай

Болсонару се надява на мирно решение за кризата с Украйна

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару, който би трябвало да направи публично пътешестване в Русия през февруари, съобщи в понеделник, че се надява настоящата рецесия с Украйна да бъде решена по изкусен път, заяви " Ройтерс ".

Болсонару не чака да бъде издигнат въпроса по време на срещата му с съветския президент Владимир Путин, като ще се стреми да се концентрира повече върху стопански тематики като агробизнеса.

" Ако този въпрос възникне, той ще пристигна от съветския президент ", сподели крайнодесният водач по време на телевизионно изявление.

" Надяваме се, че всичко ще бъде решено със успокоение, в естетика. Бразилия е тихоокеанска страна ", добави той.

Припомняме, че представителят на Украйна в ООН Сергей Кислиця разгласи по-рано през днешния ден, че Украйна няма да започне никаква военна атака нито в Донбас, нито в Крим.

Според него Киев няма да подхваща атака и не вижда алтернатива на мирното разрешаване на спора, възобновяване на суверенитета и целостта на страната.

Страната му е подготвена да възобнови преговорите по " нормандския формат " и на всички равнища и не виждат различен път, с изключение на " спокойно разрешаване на продължаващия спор ".

Украинският дипломат в Организация на обединените нации сподели в понеделник, че към 130 000 съветски военни заплашват страната, като 112 000 военнослужещи са към границата с Украйна и в Крим.

Западните страни, в опитите си да убедят, че Русия сякаш приготвя инвазия в Украйна в близко бъдеще, не дават никакви доказателства в поддръжка на обвиняванията си. Това съобщи в понеделник Василий Небензя, непрекъснат представител на Руската федерация в Организация на обединените нации.

Дипломатът дефинира американската самодейност, която приканва за осъществяване на актуалното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като " провокативно предложение ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР