Президентът на BMW M Маркус Флаш представи новите модели M2

...
Президентът на BMW M Маркус Флаш представи новите модели M2
Коментари Харесай

BMW поръча батерии за електроколи за над 10 млрд. евро

Президентът на BMW M Маркус Флаш показа новите модели M2 CS и M8 Gran Coupe на автошоуто в Лос Анджелис през седмицата

След като Tesla разгласи, че ще построи европейския си цех на територията на Германия, BMW заяви, че ще усили вложенията си в електрически коли. От немската компания обявиха, че са подписали контракти за над 10 милиарда евро за доставка на акумулатори с китайската компания Contemporary Amperex Technology Co (CATL) и южнокорейската Samsung.

През предходната година BMW подписа контракт за 4 милиарда евро с CATL, само че в този момент разгласи, че ще усили цената му до 7.3 милиарда евро. Поръчката се чака да бъде изпълнена от 2020 до 2031 година В опит да диверсифицира каналите за доставка BMW разгласи и контракт със Samsung за 2.9 милиарда евро, като срокът за осъществяване е 10 години, оповестява Reuters.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики BMW навлиза на пазара за електрически коли

В момента BMW предлага пет модела електрически или хибридни коли, като показа последния преди няколко дни. По всичко проличава, че секторът с коли с различен метод на задвижване ще бъде основно полесражение за автопроизводителите и задачата на BMW е да се нарежда като главен съперник на водача на пазара сега - Tesla.

BMW подчертава върху вложенията и развиването в областта на батериите, като показаният нов модел ще има най-дългия пробег на пазара - 600 км, или с 5 км повече от най-издръжливия модел на Tesla. Освен това от немския автопроизводител оповестиха, че до 2023 година ще оферират над 25 модела коли с различен метод на задвижване, като половината от тях се чака да бъдат само на електричество.

Ръст на пазара за електрически коли

Според данни на Европейската асоциация на автомобилните производители регистрациите на коли с различен метод на задвижване продължава да пораства. За последното тримесечие те са нарастнали с над 50% спрямо предходните три месеца и с над 100% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. От BMW чакат този тренд да продължи и в идващите две години продажбите на електрически коли да се удвоят.

От друга страна, проблемите при водача на пазара - Tesla, с осъществяването на поръчките и доставките дават късмет на обичайните автопроизводители да съкратят разликата. Предимството от добре откритите индустриални канали е на страната на BMW, като от компанията към този момент оповестиха, че ще дават нужните материали за батериите непосредствено на производителите от мини в Австралия и Мароко.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР