Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е положена много

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че е положена много
Коментари Харесай

Илиана преди Световната купа в София: Очаквайте повече от гимнастичките ни

Президентът на БФХГ Илиана Раева съобщи, че е положена доста работа по организацията на Световната купа по художествена гимнастика и на съпътстващия шампионат за дами и и за девойки " София къп ". Турнирът е на 27 и 28 март, а Световната купа от 30 март до 1 април в " Арена Армеец " в София. Очакват се рекорден брой гимнастички.

" Това е Световната купа, на която ще има максимален брой участници от основаването й до момента. Но за мен това е обикновено, тъй като сме домакини на Световното състезание през септември и тимовете желаят да се показват пред българската аудитория и да създадат генерална подготовка. На интернационалния шампионат още веднъж има рекордно наличие, а България ще взе участие с всички националки състезателки в обособените възрасти. Постарали сме се доста с организацията, както постоянно ", сподели Раева на конференция през днешния ден преди Световната купа.

Тя е ръководител и на организационния комитет. На срещата с медиите участваха още Мария Гигова, член на Търговска колегия по художествена гимнастика към ФИг и Росина Атанасова, общоприет секретар на федерацията. " Момичетата са в доста добра форма за стадия, в който се намираме. Съчетанията са нови и ни би трябвало още малко време, с цел да ги покажем. Гимнастичките към момента не са показали изцяло съчетанията. За мен те би трябвало да са във върхова форма за Европейското състезание през юни в Испания и най-много за международното състезание в София през септември. Очаквайте повече от тях ", добави Раева.

Българският отбор беше на лагер на Спортпалас във Варна, а от през днешния ден към този момент е в София. Невяна Владинова пропуща Световната купа поради травма на глезена. " Ансамбълът е с най-хубавите и комплицирани съчетания в света. Най-силни сме в ансамблите, само че девойките просто би трябвало да изиграят композициите си без неточност. Новият устав е страховит за нас. Гимнастичките би трябвало да имат четири съществени неща - еластичност, работа с уреда, благозвучност и артистичност ", разяснява още президентът на БФХГ.

Раева сподели, че Владинова към този момент тренира и евентуално ще взе участие на Семеен кодекс в Пезаро (Италия) от 13 до 15 април. " Владинова е в доста положително положение. Тя тренира доста интензивно и вероятно ще взе участие на Световната купа в Пезаро ", сподели Илиана Раева. Мария Гигова разгласи, че петима от членовете на Техническия комитет ще дойдат в София. Тя смята, че българските гимнастички се показват ужасно от началото на сезона.

" Относно представянето на българките отзивите са доста положителни. Ансамбълът е превъзходен. Този млад тим съумя да се наложи единствено за една година. Преди два дни присъствах на тренировката в зала " Раковски ". Невяна Владинова направи лети по килима ", съобщи Гигова. Подиум тренировките за Световната купа са в четвъртък (29 март). Българска национална телевизия ще излъчва трите дни на Световната купа, а Боряна Тончева е поканила за гост-коментатори Вера Маринова-Аткинсън и Християна Тодорова.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР