Президентът на БФХГ Илиана Раева, старши треньорът на национален отбор

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева, старши треньорът на национален отбор
Коментари Харесай

Илиана Раева: Това е изпитание, от което трябва всички да излезем по-мъдри и осъзнати

Президентът на БФХГ Илиана Раева, старши треньорът на народен тим за девойки самостоятелно Валентина Иванова и гимнастичките Невяна Владинова и Боряна Калейн обясниха по какъв начин се оправят в изискванията на продължаваща към седмица обществена изолираност поради изключителното състояние в България, наложено поради пандемията от ковид.

Илиана Раева описа в особено изявление за формалната Facebook страницата на централата, че прекарва времето със фамилията си.

" Първите дни, може би като множеството хора, бях съвсем захласната от тежката обстановка. Но последователно се потопих в уюта на домашната конюнктура и обичаните хора. Оказа се, че този вирус ни подари време за обичаните хора и дребните основни неща от живота. Разбира се, организирам телефонни диалози с Росина Атанасова, с треньорите и проследявам всички решения на ФИГ ", сподели Раева.

" Мисля, че тази обстановка е тестване, от което би трябвало всички да излезем по-мъдри и осъзнати. Надявам се допустимо най-бързо да се оправим и да влезем в темп. Мисля, че надпревари ще има, или по-точно доста желая да е по този начин. Момичетата имат задания от треньорите и доколкото е допустимо вършат тренировки. Има метод и система, която допустимо минимум да излезем от форма. Ще се оправим! Пожелавам на всички да намерят хубавото на тази тежка обстановка, тъй като както знаете, моето мото е " Винаги има метод! ", добави Раева.

Валентина Иванова прикани да съблюдаваме разпоредбите, с цел да преминем през това тестване дружно.

" Изолацията при мен е цялостна - в Троянския Балкан със фамилията си съм. Момичетата от народен тим девойки (индивидуално) всеки ден вършат своите тренировки по домовете, направляваме балета, общата физическа подготовка, автогенни тренировки. Ситуацията като цяло е ужасна, международен проблем е! Ще се оправим с повече взаимност, всеки да е виновен пред себе си и пред останалите и съм уверена, че ще преодолеем този проблем дружно. С дисциплинираност, осъзнаване на казуса и с положително мислене всичко ще приключи добре ", сподели Иванова.

Гимнастичките Боряна Калейн и Невяна Владинова приканиха за отговорност.

" Прекарвам повече време със фамилията си, което другояче съвсем не виждам, и се старая да подкрепям физическата си подготовка на положително равнище, с цел да мога, започвайки още веднъж дейни тренировки да ми бъде по-лесно навлизането във форма. Предвид това какъв брой е нападателен този вирус в разпространяването си, считам че държавното управление взе бързи ограничения. Надявам се, че всички ние като общество ще бъдем виновни в спазването на възбраните, с цел да не се стигне до всеобща зараза ", сподели Калейн.

" Определено има с какво да уплътня времето си. Тренирам, несъмнено, когато е хубаво времето на балкона, когато времето не разрешава - в хола. Не е като в залата, само че отново е нещо. Също по този начин чета книги, виждам филми, слушам се по-често с околните и приятелите си. Ситуацията несъмнено не е приятна, само че очевидно би трябвало да минем през това. Според мен планетата ни приказва. Искам да прикани всички да останем спокойни, да запазим положителното си въодушевление, само че и да постъпим отговорно. Колкото по-бързо се активизираме, толкоз по-бързо ще завърши всичко това! ", съобщи Невяна Владинова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР