Президентът на БФХГ Илиана Раева говори пред репортери след извънредния

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева говори пред репортери след извънредния
Коментари Харесай

Раева: Атаката от Василев към мен е личностна, убедена съм

Президентът на БФХГ Илиана Раева приказва пред кореспонденти след изключителния брифинг, проведен от министъра на младежта и спорта - Радостин Василев. Съпругата на Наско Сираков призна, че е потресена от това, което е споделил пред публицистите министър Василев и сподели, че той е изрекъл доста неистини по време на конференцията.
Раева подчертава, че неведнъж през годините бюджетът на БФХГ е бил " орязван ", което не кореспондира с думите на Василев, че тази федерация се е употребила с огромен комфорт от всякакво естество.
„ Потресена съм да приказва за моето психическо положение с такава подигравка. До през вчерашния ден бях болна от ковид, по тази причина бях с шапка. Докторите споделиха да внимавам да не изстина. Не съм отправила нито един укор към това управление на министерството, както и към госпожа Дашева. В никакъв случай не съм споделила, че съм недоволна. Това, което съм написала, е 100%-ова истина. Това е целенасочена офанзива към фамилията ми и към мен. Надявам се да не е към БФХГ. Не знам за какво споделя, че ние сме били облагодетелствани. Всяка година от нас ни се режеше от бюджета, а след това търсихме спонсори да спасим проектите си. Изумена съм от това, което споделя той. Опитва се да настройва федерациите. Колегата от батутите сподели, че е добре да се употребяват хора от федерациите за програмата. Казах какви са ми терзанията. 1,5 млн. От мафията? Разбирате ли защо става въпрос? 2018-а година БФХГ няма зала за националните тимове. Преди 3 години министерски съвет гласоподава да ни дадат милион и 500 хиляди за уголемение въз основата. Три години това беше вървене по тъгите. Най-накрая оправихме документите. Той излъга. Тези пари са дадени на НСБ, а не на федерацията. Станах афектирана и се потегли, опита се да ме засегне на психическо положение и образование, само че няма по какъв начин да ме засегне. Познавате ме от дълго време, само че това беше неистина. Толерирана федерация от мафията? Толкова обиди сподели за нас, само че не помня “, регистрира Раева.
„ Лъжа след неистина. Аз не запомних всичко. Няма по какъв начин да кажа на Пламен на малко име. Той няма по какъв начин да разбере кой е този Пламен. Тук се опита да се вмени на публицистите някаква моя демонична моя характерност, която няма по какъв начин. Нямам сили да викна след ковид. Афектирах се, когато стартира да приказва за нас пред федерациите. Защо намеси брачният партньор ми? Не мога да разреша да се внушава на сътрудници, че ние сме употребени с привилегии. Всяка година министърът ни орязваше парите и трябваше да тичам по спонсори. Изумена съм от този човек, за мен това е офанзива и си го мисля това. Трупа някакъв престиж на гърба на някои хора и федерации. Министър Иванов, Нейков, Мариана Георгиева, Лечева, Красен Кралев, Андрей Кузманов – никой в никакъв случай не е имал проблем с нас, нито с мен като президент и постоянно сме работили при прелестни условия, тъй че в този смисъл може да се каже, че ние сме били обичаната федерация на всички министри ", съобщи още Раева.
" Той е министър и би трябвало да работи с всички федерации. Да забележим по какъв начин ще работим. Мисля, че всички видяхте защо става въпрос. Не за първи път. Ако това е било в резултат на писмото от Наско, той изгуби тона и възпитанието. Той ехидно ни се смее и ми обясняваше неща за Наско ", показа тя.
„ Може би отношението е персонално към мен. Нямам пояснение от какво е подбудено. Никога не съм имала връзки с този човек. Познаваме се незадълбочено. Знам, че е бил футболен правист. Дори мисля, че съм ги употребила да ми помогне в една обстановка с Катрин Тасева. Нямам пояснение за тези откровени обиди към мен като човек и персона. Мисля, че той би трябвало да обърне внимание на положението си, тъй като той лъга без да му мигне окото. Той се опита да покаже, че властта е в него и той коли и той беси – хайде. Каква среща да желая? При всички случаи би трябвало да желаеме такива с него. Предстои ни СП, Световна купа, имаме празник. Аз съм объркана и нямам никаква визия от кое място идва тази офанзива и защо става въпрос. Той ни разгласи федерация на мафията. Опитва се да настройва федерацията една против друга. Той ще е министър какъв брой време? Ние всички оставаме сътрудници. Ваши сътрудници ми споделиха, че ще има брифинг и на него ще се приказва за мен. Върнах се с колата от у дома и споделих, че ще чувам, и в случай че се наложи – аз ще направя такава по-късно. Не влязох в залата, тъй като ми дадоха съвет. Исках да чуя какво ще приказва. Поведението му е доста плашещо. През цялото време бях обхваната с дебело палто заради заболяването. Нас не стопират да ни ревизират. Няма от какво да се тревожа за такова нещо, само че атакува неточно федерацията. Просто доста съм шокирана. Този човек работи от позицията на силата – това е. Нещо ще се пробва да потвърждава кой е хванал, какви е хванал. Нека ни ревизират, само че да не се лъже и да се споделя това, което е казано “, приключи Раева.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР