Президентът на БФХГ Илиана Раева беше изключително разочарована от съдийството

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева беше изключително разочарована от съдийството
Коментари Харесай

Илиана Раева реагира остро срещу съдийството в Минск

Президентът на БФХГ Илиана Раева беше извънредно разочарована от съдийството в първия спортен ден на Световната купа в Минск. Българският отбор заема трето място в класирането преди утрешните осъществявания. Момичетата на треньорския тандем Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха чудесно съчетанието си с пет топки и получиха оценка от 28.850. Лидерът Русия и вторият Япония позволиха някои грешки, само че получиха по-добър резултат, което провокира гнева на Раева.

" Съдийство ли е, знамение ли е на купата в Минск. Фантастична игра на българския отбор през днешния ден! Най-силното изиграване досега на нашите девойки! Силна игра, безгрешна, с най-висока оценка на осъществяване! С недостижима артистичност за условията на правилника за артистичност, с точна и безспорна компликация за това, което играят. Това е актуалната, същинската, сложна и зрелищна художествена гимнастика. Българският отбор е неосъществим на този стадий! Оценките ли? Те са за полемика на друго място, пред други хора. Ясно е, че на всяко съревнование тимовете идват с нараснала компликация! Нооо... какъв брой я извършват е въпросът ", написа Илиана Раева във Фейсбук.

" Много мощен и квалифициран тим на Япония. Много мощна конкуренция, да, само че противниците ни направиха доста груби неточности, които съм сигурна, че няма по какъв начин да бъдат оценени по този метод на международното. Да не приказвам за оценки получени след изпускания отвън терена...

И българският отбор през днешния ден, както и нашите инддивидуалистки бяха без арбитър. Даниела Велчева е била на линия, а сутринта не попадна измежду съдиите. А истината е, че в този спорт съдиите имат крайната дума Кой на Кое място...

Слаб старт с обръч на Боряна. Много ненаправени детайли. За първи път играе толкоз едва комбиниране на подобен конгрес. Така не може да се играе! Грешка всеки може да допусне, само че толкоз доста - НЕ!

Добра топка, само че и там може много повече. Не е в оптимална форма, само че в такава би трябвало да е на международното. Много би трябвало да работи и да се бори за всеки детайл, тъй като гимнастиката от дълго време не е игра без неточност, а борба да направиш всичко заложено, с цел да гониш висока оценка. Приказки за благополучие, наслада и забавление от играта са дивотии за състезатели, за които надпреварите са екскурзии! Спортът е съревнование и тренираш, с цел да печелиш, когато си роден за това! За това се желае БАЧКАНЕ, БАЧКАНЕ, БАЧКАНЕ и ясни цели!

Неви беше спокойна и изигра положителни съчетания. Една неточност на обръч, само че не на комплициран детайл. И тя може повече. Много повече! Боряна влиза на край на топка. За страдание Неви не съумя да влезе на финали. И при индивидуслното имаше меко казани странни оценки на състезателки с уредите отвън терена, които са с искания за медали, само че аз имам вяра, че ще доживеем заслужено съдийство тъкмо когато би трябвало!

Ясни са силите на противниците ни от днешните съчетания. Изводите са, че ансамбълът ни е
най-силен от през днешния ден, Боряна би трябвало да играе безгрешка, с цел да получи заслуженото, а Неви би трябвало да покаже също оптималните си благоприятни условия.

От няколко месеца дублирам и в залата, и в общественото пространство, че гимнастиката се развива с месеци. Това съревнование потвърждава думите ми още веднъж!

Невиждана до момента конкуренция от фантастични индивидуалистки и ансамбли, измежду които българките са едни от най-силните и в двете дисциплини! "

Снимка: БФХГ

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР