Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и членът на Управителния съвет

...
Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и членът на Управителния съвет
Коментари Харесай

Георги Глушков: Финалът стана празник, въпреки че бе пред провал

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и членът на Управителния съвет Иван Чолаков регистрираха като сполучливо провеждането на финала в шампионата за купата на България, който се състоя на 3 март в ДКС във Велико Търново. Двамата дадоха взаимна конференция в постройката на Националния стадион " Васил Левски ", като приказваха освен за отминалия мач сред Рилски състезател и Левски Лукойл, както и за свадите към Съдийската и Треньорската комисия към БФБаскетбол.

" Още на 10 юли 2017 година по време на общото заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол приехме преложение за формат на шампионата за купата на България, както и за дата, на която да се играе финалът - 3 март 2018 година. Тогава обаче нямаше по какъв начин да вземем решение за зала, която да одобри дуела, защото в шампионата имат право да вземат участие тимовете от Националната баскетболна лига и тези от " А " група, а по устав финалната среща би трябвало да бъде на безпристрастен терен ", съобщи Глушков.
 Пресконференция на президента на БФ Баскетбол - Георги Глушков @@@
" Още на 18 февруари уведомих и двата тима за предлагането ми финалната среща да се играе във Велоко Търново. Това предложение бе направено в ролята ми на уредник на шампионата, която ми бе дадена по време на общото заседание през юли. Аз имах правото самичък да избера мястото на осъществяване на финала, само че оставих това решение да бъде взето от Управителния съвет, който се произнесе в интерес на Велико Търново с 6 гласа " за " и 4 " въздържал се ". Факт е, че предлагането на (президента на Рилски спортист) инж. Петър Георгиев бе Ботевград. Лично моето мнение в интерес на Търново обаче бе стимулирано от няколко фактора - първо там, за разлика от градове като Ботевград и Пловдив, рядко имат опция да гледат първокласен баскетбол и това бе добър късмет да им предложим баскетбол на най-високо равнище. Второ, Ботевград, както и Пловдив, имаха тимове, отпаднали навръх полуфиналите на шампионата и домакинство в една от двете зали създаваше предпоставки за по-високо напрежение. Аз, като организиращ шампионата, нося отговорност за това той да протече в една спокойна конюнктура. Направихме инспекции и за други неутрални зали - във Варна, в Панагюрище, даже в " Арена Армеец ", само че те бяха заети. Радвам се, че финалът в Търново мина при една правилна атмосфера, залата бе цялостна, играта и на двата тима бе на доста високо равнище и се получи един същински празник ", съобщи Глушков.

Той добави, че е имало сериозен миг в хода на организацията, защото директорката на ДКС във Велико Търново се е била тормозила, че " няма да откри залата в положението, в което е била преди ".
 Пресконференция на президента на БФ Баскетбол - Георги Глушков @@@
" Мисля, че подсигурихме нужните условия за провеждането на мача. Имаше осем разпоредители в залата, 40 охранители, както и 12 жандармеристи пред нея. И сами видяхте, че залата бе цялостна, само че нямаше никакви проблеми, за което желая да благодаря на всички, забъркани в организацията. Бих споделил даже, че оставихме залата в по-добро положение от това, в което я намерихме. Смятам, че в Ботевград, поради близостта си и до София, и до Самоков, щеше да бъде доста по-опасно за феновете, защото евентуално щеше да има доста представители на футболните агитки. Не съм сигурен, че тогава и 300 охранители щяха да ни стигнат ", добави Глушков.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР