Президентът на БФ Борба Христо Маринов говори в предаването Арена

...
Президентът на БФ Борба Христо Маринов говори в предаването Арена
Коментари Харесай

Христо Маринов: Вече не сме в елита на борбата

Президентът на БФ Борба Христо Маринов приказва в предаването " Арена спорт ", в което проучва представянето на родните състезатели на Световното състезание в Белград.

Преди последния ден на шампионата България има извоювани два медала - две сребра на Кирил Милов и Едмонд Назараян, само че съгласно Маринов постоянно може и още.

" Винаги може и по-добре, само че в последна сметка имаме два финала, което не е по никакъв начин малко. За страдание, и двата ги изгубихме, само че медалът си е орден. Вчера Ахмед Батаев позволи доста груба неточност, която му коства медала. Умарпашаев също надделя доста класни борци, само че и двамата не можаха да се съберат в борбата за бронза. В случая за тях това бе пагубно и нека да си извадят поучения. Не мисля, че имаме оттегляне в битката. Все отново и двамата ни финалисти са доста млади момчета, които имат доста огромно бъдеще, в случай че са здрави. Въпрос на време е отново да си вземем златния орден ", показа някогашният играч.

Бившият международен и европейски първенец разяснява и случилото се с родния играч Кирил Милов и нещастието, която го сполетя три дни преди шампионата, само че все пак той дойде в Белград и остана на косъм от златото.

" Аз го видях по време на самото съревнование, до момента в който цялата тази покруса се е случила три дни преди шампионата. Когато разговарях с треньорите даже не знаехме дали той ще тръгне. Какво можехме да му кажем в сходна обстановка? Възхищавам се на душeвността му след сходно нещо да пристигна тук и да победи съвсем целия свят ", съобщи участникът от Игрите в Лондон през 2012.

Президентът на БФ Борба разяснява и протичащото се в женския ни тим и каква би била загубата при възможното отдръпване на Евелина Николова.

" Естествено, че би било загуба, в случай че Евелина Николова се отдръпна. Тя е класен герой и го е потвърдила. Знам обаче, че има и доста контузии. На мен персонално ми се желае даже и да се откаже, тя да остане в битката, тъй като по-младите девойки би трябвало да се учат от такива като нея. За страдание, виждам отлив в идващото потомство в женската битка. Дано не съм неприятен оракул, само че мисля, че ще се получи една дупка за известно време. Има девойки, които демонстрират качества, само че са две-три, а не цялостен тим ", съобщи Маринов.

Накрая Христо Маринов показа и какво би трябвало да се направи, за може още веднъж българската битка да ни радва с голям брой триумфи.

" Това е доста дълбока тематика. Не мисля, че към този момент сме в елита. Докато е такава обстановката в страната ни, няма да се трансформират нещата. Караме я на парче. Не са нужни средства, а да се вникне в предложенията, които бихме създали и сме правили ", приключи президентът на БФ Борба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР