Президентът на Беларус, която заедно с Швеция са единствените европейски

...
Президентът на Беларус, която заедно с Швеция са единствените европейски
Коментари Харесай

Лукашенко убеден: Хората не умират от коронавируса

Президентът на Беларус, която дружно с Швеция са единствените европейски страни, които не са наложили обсада за битка с разпространяването на новия ковид (COVID-19), настоя, че хората не умират от вируса, оповестява " Дейли телеграф ".

Беларус, която граничи с Русия, Украйна, Полша, Литва и Латвия, е записала близо 3 000 инфектирани с ковид, от които 29 починаха. Това е четири пъти повече, в сравнение с седмица по-рано.

Александър Лукашенко обаче отхвърли да наложи обсада и отхвърли заболяването, която към този момент е умъртвила повече от 115 000 души по целия свят, като " неуравновесеност ".

Беларуското футболно състезание остава единственото състезание в Европа, което не е спряло мачовете, а животът в столицата Минск продължава значително необезпокоявано.

Изказвайки се по врема на съвещание с министъра на опазването на здравето на страната, Лукашенко настоя, че в Беларус нямало нито една същинска жертва на ковид.

" Хората са уплашени и по тази причина желая да им кажа: нямаме нито един човек у нас, който да е умрял от ковид. Нито един! ", отсече президентът и добави: " Те починаха от утежняване на болесттите си. "

Лукашенко приказва и за пациенти с ковид, които неотдавна са били приети в болница: " Те не би трябвало да се тормозят. У нас никой няма да почине от ковид. "

През предишния месец президентът на Беларус се разгневи на Русия, главния търговски сътрудник на страната, поради затварянето на границата с Беларус, откакто болестта с ковид се утежни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР