Президентът на Беларус Александър Лукашенко влезе в ярък обяснителен режим

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко влезе в ярък обяснителен режим
Коментари Харесай

Путин е по-жив от всички живи, ще настине на нашите погребения

Президентът на Беларус Александър Лукашенко влезе в ослепителен пояснителен режим за здравословното положение на Владимир Путин по време на 90-минутно изявление за японската телевизия TBS. 

Лукашенко се похвали, че не просто поддържа връзка професионално с Путин, само че е в другарски връзки с него и е " отдаден във всички негови елементи - и държавни, и персонални ". 

Без да му е задаван експлицитен въпрос за физическото и психическото здраве на съветския държавен глава, Лукашенко го разказа като " безусловно съответен и естествен човек ". 

" Ако мислите, че президентът Путин е физически болен или нещо му се е случило - той е, както се споделя, " по-жив от всички живи ", сподели президентът на Беларус, като цитира известната фраза от поемата на Владимир Маяковски, написана след гибелта на Ленин през 1924 година

Лукашенко продължи изказването си с думите, че Путин " ще настине на всички наши погребения, както се споделя ". 

Репликата също е непознат откъс - този път на съветския икономист и създател на икономическите промени от 90-те години Григорий Явлинский, който я употребява по адрес на Борис Елцин.

Известен със сериозните си проблеми с алкохолизма, които водят до поредност сърдечни удари в края на първия му мандат, Елцин е подлаган на рецензии за това, че се кандидатира наново за президент на Русия. Явлинский се пробва да отклони спекулациите за положението му, като загатва, че Елцин ще надживее противниците си: " Не бил здрав ли? Той ще се простуди на вашите погребения ". 



Владимир Путин също използва тази фраза през 2020 година, само че по адрес на съветската страна. По време на видеоконферентна връзка с икономическия конгрес " Валдай " той споделя: " На тези, които още чакат последователното затихване на Русия, желая да кажа, че нас ни тормози единствено едно нещо - да не настинем на вашите погребения ". 

В изявлението си Александър Лукашенко твърди, че Путин е " безусловно съответен и естествен човек ".

" Затова дано Западът да си избие от главата тази нелепост, тази небивалица. Путин е безусловно съответен. Той е във невиждана форма. Изпълнява функционалните си отговорности според новата конституция, а съгласно новата конституция има огромни пълномощия на държавното управление и на Народното събрание. Те се занимават с това. Президентът остана с по-малко пълномощия, той ги реализира в цялостен размер. Той е изцяло вменяем, здрав човек, физически здрав. Той е спортсмен. Всички тези диалози целят да подкопаят доверието към президента в Русия. Няма да стане ", декларира Александър Лукашенко. 

Съмненията към здравето на 69-годишния Путин породиха поради обстоятелството, че от появяването на Covid-пандемията насам той заобикаля всеобщи публични прояви, на които не може да съблюдава доста огромна физическа отдалеченост от публиката. 

Срещите му на четири очи с държавни глави и държавни ръководители в Кремъл се организираха на 6-метрова маса, когато те откажат да се тестват за Covid-19 от съветска лаборатория. 

Лукашенко беше един от дребното задгранични политици, позволен във физическа непосредственост до Путин. Дори личният министър на защитата на Русия Сергей Шойгу беше принуден да седи в края на дълга маса, до момента в който дава пояснения за хода на военните дейности в Украйна. 

Последната поява на Владимир Путин на стадион " Лужники " беше на независима платформа, към която не бяха позволени хора, макар че всички трибуни и теренът на комплекса бяха цялостни с аудитория. Поведението му докара до смешки, че употребява " холограми " или зелен екран при записите на редките си появи отвън Кремъл. 

Президентът на Беларус е деен покровител на военната инвазия на Русия в Украйна и дава своята територия за база на съветските войски. Несменяем от 1994 година насам, Лукашенко реши да смаже опозиционните митинги след следващите " победоносни " избори през 2020 г. 

Беларус и Русия са членове на така наречен Съюзна страна, която допуска цялостна икономическа военна, митническа, правна и културна интеграция сред двете официално независими страни. 

Лукашенко изяснява пред японския публицист, че намира разпадането на Съветския съюз за " покруса ", тъй като персонално той е бил " лоялен на тази страна ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР