Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани, че виновните за

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани, че виновните за
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши кабинета си със затвор заради смърт на добитък

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се закани, че отговорните за всеобщата гибел на добитък в страната ще понесат наказателна отговорност и това би присъединило членове на кабинета, в случай че се наложи, предадоха организация " Белта " и РБК.

" Още веднъж дублирам на държавното управление... за гибелта на добитък ще влезете в пандиза. По моите данни 85 хиляди (са починали - бел. ред.) по данни от предходната година ", сподели Лукашенко на посещаване в югоизточната част на Беларус. " Представяте ли си какъв брой месо би било това? "

" Това е неприемливо... несръчност и немарливост ", добави президентът, който предходната година съобщи, че е нужно да се създаде правилник за активността на държавните чиновници. " За нарушавания да се напуща длъжността, да се отива в пандиза. Хората би трябвало да го схванат. "

Наскоро в интернет се появи фотография със починали крави в Гомелска област. Резултатът бе, че Лукашенко, който към този момент изрази обществено гнева си с уволнения в кабинета след посещаване във плантация в друга област през март, даде обещание най-строг надзор, съобщи беларуското издание на " Комсомолска истина ".

В беларуски медии от време на време се появява информация за опити на шефове на предприятия да скрият случаи на гибел на животни. Разликата сред оценката, давана от предприятието, и инспекциите на инспекторите в един от случаите този месец, разказан от локално издание, се оказа над 1000 крави.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР