Президентът на Беларус Александър Лукашенко продължи да поставя условия, за

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко продължи да поставя условия, за
Коментари Харесай

ISW: Малко е вероятно Беларус да влезе в агресия срещу Украйна

Президентът на Беларус Александър Лукашенко продължи да слага условия , с цел да се опълчи на съветския напън за присъединяване във войната против Украйна, като съобщи, че НАТО се готви да нападне Беларус.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Лукашенко упрекна Украйна и НАТО за възходящия брой провокации наоколо до беларуско-украинската граница и съобщи, че Украйна се пробва да въвлече силите на НАТО във войната. Лукашенко съобщи, че беларуските публични лица са съумели да възпрат евентуалния съперник да употребява военна мощ против Беларус и че НАТО построява сили и ускорява бойната подготовка в прилежащите страни.
 И през 2023 година Италия ще въоръжава Украйна
И през 2023 година Италия ще въоръжава Украйна

Решение на държавното управление в Рим

Беларуският министър на защитата Виктор Хренин съобщи, че няма директна подготовка за война и че Беларус единствено ще пази територията си. Представителят на украинското Главно ръководство на военното разузнаване (ГУР) Вадим Скибицки заяви, че няма признаци за образуване на ударна група на беларуска територия.

Лукашенко и Хренин евентуално са създали мненията, с цел да поддържат това, което ISW по-рано оцени като продължаваща осведомителна интервенция, ориентирана към фиксиране на украинските сили на границата с Беларус в отговор на опасността Беларус да влезе във войната.

Лукашенко и Хренин евентуално също по този начин са фокусирали осведомителната интервенция върху хипотетичната експанзия на НАТО и провокационните действия по границата с Беларус , с цел да внушат, че беларуските военни би трябвало да останат в Беларус, с цел да се защитят от евентуална експанзия на НАТО, и по този метод да основат осведомителни условия за устояване на съветския напън за влизане във войната в Украйна.
 Украйна: Русия се изтегля от някои позиции против Херсон
Украйна: Русия се изтегля от някои позиции против Херсон

На позициите остават единствено мобилизирани резервисти

ISW продължава да прави оценка, че влизането на Беларус във войната на Русия в Украйна е извънредно малко евентуално.

Руските сили не престават да се пробват да се защитят от украинските контраофанзивни интервенции по линията Сватев-Кремина.

Кремъл продължи да реализира постепенни триумфи в региона на Бахмут и да организира настъпателни интервенции в региона на град Авдиевка-Донецк.

Руските сили продължиха да организират отбранителни ограничения и да придвижват персонален състав по източния бряг на река Днепър в Херсонска област.

Придвижването на съветските военни в Запорожка област може да подсказва, че съветските сили не могат да защитят сериозни региони на фона на засилващите се украински удари.

Руските сили поддържат запаси в Крим, с цел да поддържат отбранителните интервенции в Запорожка област и на източния бряг на река Днепър.

Финансовото напрежение в Кремъл продължава да подхранва вътрешните безредици.

Продължават да съществуват данни за продължение на частичната готовност в изискванията на невисок морал и висок % на дезертиране измежду съветските войски.
 Русия ще заплати за възобновяване на Украйна, решен Борел
Русия ще заплати за възобновяване на Украйна, решен Борел

Проучват се всички налични правни средства

Финансистът на " Вагнер Груп " Евгений Пригожин продължава опитите си да укрепи репутацията на " Вагнер Груп ".

Руските окупационни чиновници не престават да поставят старания за консолидиране на окупираните територии в съветската финансова и правна сфера.

Руските сили не престават да експлоатират украински цивилни жители и гражданска инфраструктура в поддръжка на военните старания на Русия в Украйна.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР