Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди, че страната може да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предупреди, че страната може да
Коментари Харесай

Беларуският президент: Ще ни превземат като Украйна! Вземайте пистолетите и…

Президентът на Беларус Александър Лукашенко предизвести, че страната може да изгуби суверенитета си, в случай че социално-икономическата й стратегия се провали. Това предадоха международните медии.

По думите на Лукашенко, има риск от вътрешен спор на територията на страната или " война като в Укарйна ".

Уточнява се, че изказването е направено на заседание в беларуската Могилевска област, което се е провело на 22 юни.

" Ние сме на фронта. Ако не издържим тези години, ще се провалим. Значи ще би трябвало или да станем част от друга страна, или просто ще служим за бърсалка, а не дай си Боже, може и да ни разпалят война като в Украйна ", декларира Лукашенко.

Изказването му е оповестено на видео в YouTube - на страницата на беларуския ефирен канал ОНТ.

Лукашенко насочва искане към мениджърите в аграрния бранш да извършват всички сложени задания, като прецизира, че повода за несъблюдение може да бъде единствено една - гибел.

" Ако желаете под строй, в случай че желаете - вземайте револверите и въвеждайте ред. Това са ваши проблеми ", споделя още водачът на Беларус.

Няколко дни по-рано, на сходно заседание в Житковичи, Лукашенко съобщи, че Беларус може да стане " цветуща " земя, единствено в случай че жителите й престанат да хленчат.

" Гледайте да не " загубим това, което имаме. И в този момент всичко това зависи от нас. Ние може да създадем страната си процъфтяваща не просто на думи, а да я създадем благополучен край. Само би трябвало да държим главите си на раменете ", показва беларуският държавен глава.

По думите му, в случай че беларусите " продължат да хленчат ", може да се стигне до такава степен, че да раздерат страната им " на части ". Той приканва за " доста стягане на дисциплината " в страната.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР