Президентът на Беларус Александър Лукашенко предаде на руските власти 130

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко предаде на руските власти 130
Коментари Харесай

Минск дал на Москва 130 тона боеприпаси за година

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи на съветските управляващи 130 тона муниции за година, твърди мониторинговата група " Беларуски гаюн ", представена от УНИАН. Минск към момента трансферира муниции на Русия, която води кръвопролитна война против Украйна.

" 131 582 тона муниции са предадени от режима на Лукашенко на Руската федерация за 1 година ", се споделя в известието.

На 6 юни 2023 година беларуската група ъобщи, че Русия е трансферирала няколко системи за противовъздушна защита С-400 с огромен и междинен обхват на Беларус. Един от тях носи бойно дежурство в Минска област.

Отбелязва се, че размерът на трансфер на муниции от Беларус към Русия се е нараснал десетократно незабавно след 24 февруари 2022 година
 Путин сподели по кое време праща нуклеарните оръжия в Беларус
Путин сподели по кое време праща нуклеарните оръжия в Беларус

Нова посещаване на Лукашенко в Русия

Разполагането на съветски нуклеарни оръжия в Беларус ще стартира незабавно след привършване на подготовката на оборудванията за тях на 7-8 юли, сподели ден по-рано съветският президент Владимир Путин на среща с беларуския си сътрудник.

Путин добави, че ще беседва с Лукашенко " очи в очи " по въпросите на сигурността.

На 25 март Путин разгласи, че Русия, по искане на Беларус, ще разположи свои тактически нуклеарни оръжия (ТЯО) в републиката, което Съединени американски щати от дълго време били създали на територията на своите съдружници. По думите на президента на Русия, на 1 юли се възнамерява да бъде приключено строителството на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на беларуска територия.

Москва към този момент съобщи на Минск ракетната система " Искандер ", която може да бъде притежател на нуклеарно оръжие, и спомага за преоборудването на беларуските самолети, с цел да могат да употребяват специфични муниции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР