Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че страната се сблъсква

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че страната се сблъсква
Коментари Харесай

Лукашенко видя терористи в лицето на протестиращите в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разгласи, че страната се сблъсква с " терористични закани " от протестиращи , откакто опозицията изиска той да подаде оставка и стартира стачка, осведоми " Франс прес ".

Бившата руска република е разтърсена от исторически митинги, откакто 66-годишният Лукашенко разгласи безапелационна победа на изборите над новака в политиката Светлана Тихановска през август.
 Над 300 арестувани в Беларус, стартира общонационална стачка
Над 300 арестувани в Беларус, стартира общонационална стачка

Десетки компании стопираха работа...

Вчера служащи в редица заводи започнаха стачка, откакто крайният период, разгласен от Тихановска Лукашенко да подаде оставка и да спре насилието против протестиращите, беше пренебрегнат.

" Това са дейностите на проведени незаконни групи с признаци на тероризъм . Започваме да се сблъскваме с терористични закани ", настоя Лукашенко.

В изявлението си при започване на съвещанието на държавното управление той добави, че някои от протестиращите са " минали алена линия ", а някои са се пробвали да блокират железниците.
 Последен ден от ултиматума на беларуската съпротива към Лукашенко
Последен ден от ултиматума на беларуската съпротива към Лукашенко

Днес се чака следващ многохиляден митинг в Минск

Тихановска сподели, че служащи от огромни фабрики, в това число химическия цех " Гродно Азот ", Минския авто цех и Мински тракторни фабрики, са се включили към стачката в понеделник.

Няколко хиляди студенти и пенсионери дефилираха по улиците на столицата Минск, с цел да поддържат служащите. Според вътрешното министерство през вчерашния ден близо 600 души са били арестувани на демонстрации в цялата страна.

Тихановска, която претендира, че е спечелила изборите на 9 август, а в този момент живее в Литва, посочи през днешния ден, че " стачката продължава ", като добави, че чиновниците на " Гродно Азот ", Минския авто цех и други заводи са били под " грамаден напън ".
 Екологичен потенциал връчи Обновена
Екологичен потенциал връчи " Сахаров " на беларуската съпротива

Чест е да разглася, че дамите и мъжете от демократичната съпротива в Беларус са носителите

В обява в канала си в " Телеграм " тя повтори апела си за поддръжка за тези, които стачкуват. " Подкрепете всички, които са оповестили стачка за нашето бъдеще ", настоя тя.

Протестното придвижване в Беларус поддържа огромни демонстрации повече от два месеца, като десетки хиляди излизат по улиците всяка неделя.

Няколко души починаха, а хиляди бяха задържани при репресиите след изборите, като се появиха свидетелства за малтретиране в пандизите.
 Тихановска за Беларус: Изтезанията се употребяват за заглушаване на цялата страна
Тихановска за Беларус: Изтезанията се употребяват за заглушаване на цялата страна

Повече от 7000 протестиращи са арестувани в Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР