Президентът на Беларус Александър Лукашенко обеща, че страна ще има

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко обеща, че страна ще има
Коментари Харесай

Лукашенко обеща: Беларус ще има нова конституция до края на 2022 г.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко даде обещание, че страна ще има нова конституция до края на 2022 година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

След това народът ще може да гласоподава на референдум по плана за нова конституция, разясни той, без да навлиза допълнително детайлности. Лукашенко единствено посочи, че най-важните конституционни промени към момента не са изцяло дефинирани.

Междувременно беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска разгласи в платформата Телеграм, че демократичното придвижване в Беларус може да насочи свои лични оферти за промяна. Според нея Лукашенко желае да печели време и още веднъж да разочарова народа.

" Ние не имаме вяра на хора, които изтезават и убиват, с цел да се задържат на власт ", сподели Тихановска.

Базираният в Минск политически анализатор Александър Класковски също счита, че Лукашенко се пробва да печели време и че към момента не е реагирал на натиска на Москва да извърши промени.

Днес в Беларус имаше още веднъж антиправителствени митинги. На места бяха осъществени и арести. Привърженици на Лукашенко също се събраха на проява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР