Президентът на Беларус Александър Лукашенко не се е появявал на

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко не се е появявал на
Коментари Харесай

Лукашенко изчезна от седмица, спекулират дали е отровен

Президентът на Беларус Александър Лукашенко не се е появявал на обществени места от съвсем седмица, което породи въпроси за здравословното му положение.

86-годишният Лукашенко пропусна огромно държавно празненство в неделя, когато се очакваше да произнесе тирада на събитието " Ден на националния байрак, емблема и химн " на страната.

Държавната осведомителна организация БелТА заяви, че министър-председателят Роман Головченко е прочел обръщение от негово име. Агенцията не уточни причина за отсъствието на Лукашенко, което се случи пет дни откакто той се появи в неприятно положение на парада по случай Деня на успеха 9 май в Москва.

За финален път той беше забелязан на обществено място да сервира цветя по време на честванията на Деня на успеха в Беларус във вторник. От офиса на Лукашенко отхвърлиха коментар.

В „ Туитър “ водачът на беларуската съпротива Светлана Тихановска съобщи, че има " доста клюки за здравето на диктатора Лукашенко ". " За нас това значи единствено едно: би трябвало да бъдем добре готови за всеки сюжет. Да обърнем Беларус по пътя на демокрацията и да предотвратим намесата на Русия ".

 

Опозиционното радио Еврорадио заяви, че Лукашенко е бил отведен в медицински център в събота, макар че това не може да бъде доказано.

Лукашенко е отпред на Беларус от 1994 година Той употребява полицията, с цел да потушава митинги, закрива дисидентски медии и постанова дълги присъди затвор на съперниците си. Той получи поддръжка от Русия при оправянето с продемократичните митинги, а предходната година разреши страната му да бъде употребена като част от съветската инвазия в Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР