Президентът на Беларус Александър Лукашенко изпрати в оставка правителството на

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко изпрати в оставка правителството на
Коментари Харесай

Лукашенко изпрати в оставка правителството на Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко изпрати в оставка държавното управление на страната, предава РИА Новости, като се базира на известия в локалните медии.
Съответният декрет е подписан от президента на 3 юни, съобщи организация Фокус.
По-рано Лукашенко разгласи проекти да приготви ново държавно управление преди президентските избори, които са планувани за 9 август. В същото време той означи, че при промяната на кабинета няма да има „ гражданска война “.
Днес, по думите на президента, огромни промени не са нужни и поради рецесията в международната стопанска система на фона на ковид .
„ Израсна ново потомство водачи, които се демонстрираха добре и работеха добре в държавното управление. Защо да ги променям? Те могат да работят “, съобщи Лукашенко.
Както добави президентът, тези, които през спешния интервал не могат да се оправят със съществуващите размери работа, „ несъмнено, е належащо да се заменят и насочват към друга работа “.
Правителството на Беларус от 2018 година се оглавява от Сергей Румас. Предложенията за нов кабинет към този момент са изпратени на белоруския водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР