Президентът на Беларус Александър Лукашенко е заявил, че иска да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е заявил, че иска да
Коментари Харесай

Лукашенко: Не трябва да губим отношенията си с ЕС и Полша

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е декларирал, че желае да поддържа положителни връзки със страните от Европейския съюз и Полша, само че отчитайки ползите на страната си, съобщи организация Белта .

" Сега живеем най-вече за сметка на Изтока – Русия, Китай. Но не би трябвало да забравяме и високотехнологичния Запад. Те са наоколо, те са нашите съседи – Европейския съюз. И не можем да загубим връзките си с тях. Ние сме подготвени за това, само че трява да отчитаме и личния си интерес “, е коментирал Лукашенко.

" Повярвайте ми, ще пристигна време (сега има такава турбуленции, компликациите са големи) - през 2024-2025 година, сигурен съм, че ще има съществени промени в света “, е допълнил той.

" И би трябвало да се приказва с поляците. Инструктирах министър-председателя да се свърже с тях. Ако желаят, дано да приказваме, да подобрим връзките си. Ние сме съседи. В Полша има парламентарни избори на 15 октомври и, несъмнено, те в този момент ескалират обстановката, с цел да покажат, че вярно са въоръжили и превъоръжили страната си. Следователно преди 15 октомври те надали ще създадат някакви обилни промени, които са преференциални и за тях, и за нас ".

" Полша сама по себе си не утежнява обстановката в района, тя е подтикната към това от Съединените щати. Американците заложиха на Полша. Но поляците не са глупави хора. Това са наши хора, славяни. Те схващат всичко прелестно. Нека имаме самообладание, ще забележим. Ние сме отворени за съдействие ", е декларирал беларуският президент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР