Президентът на Беларус Александър Лукашенко е недоволен, че националният тим

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е недоволен, че националният тим
Коментари Харесай

Лукашенко пиша защо Беларус не е на Световното първенство

Президентът на Беларус Александър Лукашенко е неудовлетворен, че националният отбор на страната не реализира триумфи. На онлайн среща със спортния министър Сергей Ковалчук той му потърси сметка за положението на футбола.

“В момента върви Световното състезание, само че по някаква причина не виждам нашите играчи там. Или просто не виждам задоволително? ”, попита иронично президентът.

“Ние даже не сме покрай класиране за Мондиала - добави Лукашенко. - Състоянието на този спорт е като на доста други - извънредно! Когато ви назначих на поста, на фона на предишното ви на военнослужещ и на човек, който обича спорта и го харесва, имах вяра, че ще съумеете да оправите нещата. ”

48-годишният Ковалчук е легенда на Динамо (Брест), за който има близо 200 мача като футболист. После той заема разнообразни длъжности в клуба за към 15 години.

Националният отбор на Беларус в никакъв случай не се е класирал на европейско или международно състезание. В момента той е лишен от правото да семейства в Беларус като глоба поради поддръжката, която режимът на Лукашенко оказва на Русия във войната с Украйна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР