Президентът на Беларус Александър Лукашенко е наредил на полицията да

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко е наредил на полицията да
Коментари Харесай

Лукашенко нареди на полицията да потуши протестите


Президентът на Беларус Александър Лукашенко е наредил на полиция та да потуши митинги те в столицата Минск, съобщи Нова ТВ. Така беше даден сигнал, че напрежението в страната ще ескалира, след седмица и половина всеобщи демонстрации. В същото време европейските водачи се събраха на незабавна изключителна среща, на която единствена точка в дневния ред беше Беларус.  Евросъюзът ще наложи още наказания на висши политици, стана ясно след диалозите.

Българският министър председател Бойко Борисов обаче счита, че глобите би трябвало да са ориентирани към виновните за недемократичните подходи в страната, а не към жителите. Брюксел отпуска 53 милиона евро в поддръжка на гражданското общество в страната.

„ Днес изпратихме три ясни послания. Първо - ние стоим до народа на Беларус , който желае съществени свободи и народна власт. Второ - ще наложим наказания на всички, виновни за репресиите и подправянето на резултатите от изборите. Народът на Беларус излезе спокойно по улиците. Властите дадоха отговор с принуждение, а това е недопустимо. Трето - ние сме подготвени да подкрепим кротичък, либерален преход във властта в Беларус ”, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР