Президентът на баскетболния отбор на Черно море Тича д-р Георги

...
Президентът на баскетболния отбор на Черно море Тича д-р Георги
Коментари Харесай

Президентът на Черно море: За голямо наше учудване АК отхвърли искането ни

Президентът на баскетболния тим на Черно море Тича доктор Георги Ганчев приказва пред клубния уебсайт по отношение на наложеното наказване на клуба след дуела против Черноморец - санкцията от 3300 лв. и два мача без аудитория. Шефът на “моряците ” разкри, че Арбитражната комисия е отхвърлила настояването на отбора за отсрочване на наказването до разглеждане на жалбата от страна на варненци.

“Родната баскетболна общност е осведомена с решението на ДАС да наложи наказване на нашият клуб от 3300 лева и два домашен мача без аудитория за нарушавания по време и след мача ни с БК Черноморец Бургас.
 Тежки наказания за Черно море, варненци без аудитория за два мача Тежки наказания за Черно море, варненци без аудитория за два мача
Наказанието е наложено след тъжба пусната от Черноморец, подкрепена със усърдно селекциониран видеоматериал и отчет от дежурния пратеник на мача, който в детайли разказва ситуацията на терена след довеждане докрай на срещата и показва непочтено, съгласно него държание на хора от публиката.

Според дисциплинарно административните правила на НБЛ нашият клуб има право на обжалване на това наказване пред арбитражна комисия в период до седем дни от излизането на решението на ДАС, като за това наше желание документално сме уведомили въпросната комисия. За наше огромно удивление АК отхвърли като безпричинно настояването ни за отсрочване на наказването до разглеждане на нашата тъжба.

Това ни кара да мислим, че тази комисия авансово, без да изслуша нашите причини е решила, че няма да трансформира решението на ДАС или още по-лошо - решили са. че съответно на мача с Левски, БК Черно Море би трябвало да бъде без аудитория. Имайки образеца от предишното състезание, когато плейофите бяха прекратени до излизане на решението на АК, настоящето им деяние да не стопират наказването до разглеждане на жалбата ни буди доста въпроси.

БК Черно Море Тича изрично се афишира срещу насилието, опитите за разпра, физическият и устен тормоз в баскетболните зали. Ние като сплотена общественост, клуб и аудитория ще понесем отговорно наказването за случилото се след мача с Бургас и ще поставим всички старания този случай да не се повтаря.

Баскетболът е спорт, който доставя наслаждение, учи децата ни на борбеност, героизъм и великодушие. Но този спорт не е самоцелен, той е основан за публиката и мачовете би трябвало да се играят пред цялостни трибуни.

Публиката във Варна е потвърдила своята обич и безрезервна поддръжка към тима, своята подготвеност и не би трябвало да бъде лишавана от опцията да бъде част от магията наречена баскетбол ", съобщи Ганчев.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР