Президентът на баскетболния Балкан Михаил Михайлов обяви пред “Тема Спорт”,

...
Президентът на баскетболния Балкан Михаил Михайлов обяви пред “Тема Спорт”,
Коментари Харесай

Президентът на Балкан: В момента не мислим за ФИБА Къп, целта ни е пробив в ШЛ


Президентът на баскетболния Балкан Михаил Михайлов разгласи пред “Тема Спорт”, че никой в клуба не гледа към присъединяване във ФИБА Къп на този стадий. Той призна, че отборът би пуснал документи за домакинство на подготовка на Шампионската лига, в случай че регламентът бъде изменен.

Утре ще има съвещание на борда на ФИБА, като в петък се чака окончетална изясненост по проблема. Идеята е Балкан, Цмоки-Минск, Нептунас и Лондон Лайънс да бъдат събрани в един шампионат, като спечелилият влиза в групите на ШЛ. По стратегия първият вид на квалификациите би трябвало да започва на 15 септември.

“В момента никой не мисли за ФИБА Къп и вероятно събиране с Рилски състезател в една група. Целта ни е да пробием до групите на Шампионската лига и да станем първият български тим, класирал се за там. Ако не успеем, тогава ще мислим за другия шампионат. Засега още не се знае какъв ще е регламентът на квалификациите. Ако има смяна, ще я разберем в петък. В случай, че има кандидатстване за хазаин на нов шампионат, то ние ще си подадем документите и ще се опитаме да го спечелим. Другият вид е от ФИБА да дефинират непосредствено клуб за домакин”, разяснява обстановката Михайлов.

" Тема Спорт "
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР