Президентът на Барселона Жоан Лапорта призова феновете на отбора да

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта призова феновете на отбора да
Коментари Харесай

Президентът на Барса: Ще отидем в Мадрид с вдигнати глави

Президентът на Барселона Жоан Лапорта прикани почитателите на тима да продължат да имат вяра преди огромното дерби против Реал Мадрид през уикенда в испанската Ла Лига.

Равенството 3:3 против Интер в Шампионската лига през седмицата бе удар върху очакванията на отбора да продължат напред в шампионата, само че победа над Реал би бил съвършената реакция за каталунците, написа организация ДПА. Двата състава разделят първо и второ място във краткотрайното класиране в испанския хайлайф с по 22 точки след 8 мача.

„ Продължавайте да вярвате. Имаме конкурентен тим, с доста положителни футболисти, който ще ви донесат доста наслада “ даде обещание Лапорта в изявление за Barca TV.

„ Подкрепяйте Шави, той има потребност от убеденост. Точно това ще му дадем и се надяваме на същото и от страна на почитателите “, сподели още Жоан Лапорта във връзка старши треньора на Барселона Шави Ернандес.

„ Вярвам в Шави и неговия екип, както и в играчите. Имаме отличен състав. Имаме тим, който може да се конкурира с всеки в Европа “, повтори Лапорта.

„ Ще преминем през този миг. Няма да спрем да работим, до момента в който не реализираме това, което желаеме. Този клуб е имал разнообразни спадове и възходи през годините, само че постоянно сме се прибирали. И в този момент можем да го създадем “, продължи президентът на Барселона.

Той акцентира какъв брой е значимо дербито с Реал Мадрид за борбата за купата в испанското футболно състезание.

„ Сега сме отпред в лигата. Чака ни огромен мач на „ Сантяго Бернабеу “. Ел Класико е доста значим мач. Който завоюва, ще получи сериозна инжекция, а изгубилият ще понесе сериозен удар. Такива мачове желаеме да гледаме. Ще отидем в Мадрид с високо вдигнати глави. Имаме тим, който да реализира добър резултат. Надявам се, че футболистите ще пазят фланелката на Барселона с подобаващото отношение, тъй като когато понесеш удар, би трябвало да се изправиш. Искаме да покажем какъв брой сме положителни и че можем да спечелим шампионата “, разяснява Жоан Лапорта.

Босът на каталунския гранд се върна и към провалянето от Интер. „ Това бе огромен мач за нас и съм печален, и сърдит, че не успяхме да спечелим, макар че отбелязахме три гола. Групата е сложна, а трябваше да вземем по-добър резултат и в Мюнхен. Съдийството в Милано беше скандално. Не би трябвало да се вършим на жертви, само че бяхме доста недоволни от съдийството и приказвах с УЕФА по този въпрос по-късно. Да пропуснем идната фаза на Шампионската лига във финансов аспек е огромен удар “, приключи Лапорта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР