Президентът на Барселона Жоан Лапорта днес взе участие в специален

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта днес взе участие в специален
Коментари Харесай

Лапорта: В Барселона никога не сме купували съдии, нито сме имали подобно намерение

Президентът на Барселона Жоан Лапорта през днешния ден взе присъединяване в специфичен колоквиум, в който разиска редица тематики, свързани с отбора.

За представянето на тима

Тази година се оправяме сносно. Чави прави чудесна работа. Ние като управление направихме нужното, с цел да подсилим тима, в това число и небеизвестните финансови лостове. Водим с 9 точки в класирането и желанието ни е да задържим тази разлика до домакинския ни мач против Реал Мадрид. Спечелването на Ла Лига ни е приоритет. Вече взехме Суперкупата на Испания, която има своята стойност. Предстои ни реванш за Купата на краля и сме обнадеждени, че ще се класираме за финала.

За новия контракт на Чави Ернандес

Вече съм го възнамерявал, даже и да не станем първенци. Вече съм му го споделил на Чави, само че той упорства, че в случай че не спечелим титлата… Аз обаче желая да го накарам да бъде спокоен. Трябва да подновим договора му, зщото той го заслужи, познава клуба и пази достоверния жанр на Барса. Той не прави несъразмерни претенции към нас и схваща клубната обстановка. Вече съм решил за новия контракт, макар че към момента не съм го разискал с моите сътрудници.

За изтичащия договор на Серхио Бускетс

Неговият контракт изтича, само че той е от фундаментално значение за съблекалнята. Чави желае Бускетс да остане, като той обмисля какво да направи. Има значими предложения да продължи кариерата си на друго равнище. Разбираемо е като за фамилен човек и татко. Не сме отправяли подготвена оферта, само че скоро ще го създадем. Искаме да остане за още една година. Нямаме открито предложение към Буси, само че концепцията е за още един сезон. Той е важен състезател в международния футбол и има значими предложения.

За стила на игра на Барселона

Този спор е потребен за футбола. Защитник съм на тезата, че е значимо по какъв начин се играе, само че не би трябвало да се стига до крайности. Има случаи, в които поради събитията би трябвало да се вземе поради задачата, която е печеленето. На мен ми харесва атакуващият футбол и избирам победи с 6:5 пред такива с 1:0, само че тази година доста се любувам на нашата отбрана. Аз съм оптимист и постоянно виждам чашата на половина цялостна. От Алвеш, Пуйол, Пике и Абидал насам не сме имали толкоз добра защита колкото актуалната ни. Ако нямахме травми в отбрана, към момента щяхме да сме в Шампионската лига.

За бъдещи нови попълнения

Бюджетът ни за заплати е превишен и това доста ни затруднява, само че когато чувам, че не можем да вършим трансфери… Със сигурност ще дотрябвам да притеглим бек, както и централен бранител при добра опция. Определено ще ни би трябвало нов нападател, само че ще би трябвало да си тръгне някой. В средата на терена сме добре и също така ще дойдат играчи от школата. Чави също желае да постанова млади футболисти. Би било добре да имаме още един нападател, само че нямаме безгранични финансови запаси като някой клуб-държава. Трябва да сме деликатни.

За “случая Негреира ”

Подготвили сме конференция по тази тематика. Нека е ясно, че Барса в никакъв случай не е купувала съдии, нито е имала сходно желание. Убедителността на обстоятелствата опонира на тези, които се пробват да трансформират историята. Отново се оправяме добре, нищо не е инцидентно. Води се акция да се навреди на ползите на Барселона, която е насочена към управление на клуба. Тези, които имат интерес да управляват Барса, са Ла Лига и CVC.

За Лионел Меси

Видяхме се с неговия татко и го поздравих за триумфа на Аржентина. Обсъдихме отдаването на респект към Лео, който има изключителна привързаност  към Барса. Не желая да приказвам от почитание към футболиста, който играе за Пари Сен Жермен. Обсъждаме отдаване на респект към Лео, а не пари. Поглеждайки обратно, искаше ми се да не вземам решението за неговото овакантяване, само че трябваше да го направя. Институцията е над всички. Тогава не покривахме феърплея, а и Ла Лига нямаше да ни разреши. Искаше ми се той да остане, само че не знаех по какъв начин да стане това. Изпитвам тъжни усеща. Трябваше да взема решение и избрах институцията.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР