Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде поредното си интервю, в

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде поредното си интервю, в
Коментари Харесай

Лапорта: Видях дебюта на Лео Меси за ПСЖ и бе много странно

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде следващото си изявление, в което съобщи, че не е разговарял с легендата на клуба Лионел Меси след напускането му в посока Пари Сен Жермен. Освен това той разяснява за следващ път обстановката към невъзможността при създалите се условия аржентинеца да продължи да носи екипа на каталунците, за което още веднъж хвърли виновността върху дейностите на Ла Лига.

“Вече няколко пъти обясних какво се случи. Данните са забележими. Всеки може да направи съпоставяне. Ла Лига ни притискаше да подпишем договорката със CVC или няма да играе почтено (CVC е частна инвеститорска компания, която подписа контракт с Ла Лига на стойност 2.7 милиарда евро в подмяна на 10% възвръщаемост на приходите, както и 10% от новосформираната компания, която предлага редица търговски действия, в това число централиризане на телевизионните права на първенството).

" Нямаше никакво място за маневриране. Имаше авансово съглашение и ние просто трябваше да си стиснем ръцете, само че управлението на Ла Лига съобщи, че няма да извърши договореностите без CVC. Ние не мислехме, че обстановката ще се усъвършенства и за това сложихме край ".

" Меси нямаше по какъв начин да остане даже и с напускането на Антоан Гризман и намаляването на заплатите на капитаните. Все отново имаме няколко герои в лицето на Пике, Жорди Алба и Бускетс, а чакам скоро да реализираме съглашение и със Сержи Роберто. След това ще преминем към останалите играчи, само че е значимо, че те дадоха образец. Така идната година можем да сме малко по-амбициозни, защото в този момент свалихме заплатите от 110% на 80%. Въпреки това бяхме тъжни за Меси, тъй като не това искахме. Не съм приказвал с него след напускането му. Видях дебюта му за ПСЖ и бе доста необичайно да го видя в различен екип,” изясни обстановката Лапорта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР