Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че сам е

...
Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че сам е
Коментари Харесай

Решението да играем без публика е най-трудното в кариерата ми, каза президентът на "Барселона"

Президентът на " Барселона " Хосеп Мария Бартомеу съобщи, че самичък е взел крайното решение мачът с " Лас Палмас " (3:0) да се играе без аудитория. По думите му това е най-трудният избор, който е правил като началник на клуба.

До него се стигна след напрежението около референдума в Каталуня. Футболният тим изиска отсрочване на дуела, само че испанската лига забрани. Така пред " Барселона " имаше два разновидността - да не излезе или да играе мача. В първия случай тимът щеше да бъде осъден с лишаване на шест точки.

Бартомеу изясни, че тематиката е била разисквана от управлението и футболисти. Някои играчи са били подготвени мачът да не се играе в символ на съпричастност към каталунците.

Според президента на " Барселона " мачът без аудитория също е изпратил мощно обръщение по света. " Да играем пред празен " Камп ноу " беше метод да предадем несъгласието си с това, което се случваше. Двубоят беше излъчен в 174 страни и милиони видяха какво се случва. Съжаляваме за неудобството на членовете и последователите и сме признателни за разбирането. Също разбираме, че мнозина са желали мачът да не се играе. Това беше едно от най-трудните решения, които съм взимал като президент ", сподели той.

Бартомеу беше запитан за опцията клубът да се реалокира в друго състезание при оповестяване на самостоятелност. И отговори: " Минаваме през сложен миг и по отношение на това, което се случи в бъдеще, ще се надигнем към казуса умерено. Но това към момента не се е случило ".

Защитникът Жерар Пике е бил един от тези играчи, които са желали мачът да не се състои. Бранителят се разгласи в поддръжка на провеждането на референдума и съобщи, че е подготвен да се откаже от испанския народен тим.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР