Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу потвърди, че в договора

...
Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу потвърди, че в договора
Коментари Харесай

Бартомеу: При Валверде Барса имаше проблеми с динамиката, сега с новия импулс гоним требъл

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу удостовери, че в контракта на новия треньор Кике Сетиен има уговорка, съгласно която той може да бъде освободен предварително, а не след две години и половина.

" Сетиен има контракт до 2022-а година, само че защото през 2021-а има избори в клуба, включихме уговорка, съгласно която новият президент може да го освободи още тогава.

Нека ви кажа за какво се стигна до промяната на треньора. Знаехме, че динамичността на тима не беше най-хубавата допустима, макар че резултатите бяха доста положителни. Ние бяхме наясно, че динамичността можеше да се развие. Това го съобщихме на Валверде. От лятото насам непрекъснато разговаряхме с него, като заформихме доста тясна връзка с огромно съдействие. През последните дни обаче обсъдихме, че нещата могат да са и по-добри. Направихме смяната в този момент, тъй като сме по средата на сезона и ни беше необходим подтик. С този подтик и новата динамичност се надяваме да спечелим Ла Лига, Купата на Краля и Шампионската лига. Разбира се, че ми се искаше нещата да се развият по различен метод. Този състав разполага с по-голям гений.

Признавам, че през последните седмици и месеци разговаряхме с други треньори с мисъл за бъдещето, това е наше обвързване. Както е известно, тези неща не станаха обществени. Работата беше приключена и по тази причина настъпи моментът за смяна. Нищо не беше изтекло като информация, само че преди дни се появи едно име. Съжаляваме за Ернесто, само че от доста време насам разговаряхме с него за това. Дълго говорихме с разнообразни треньори, само че нищо не стигна до обществото.

Миналата година имаше голям брой апели за уволнението на Валверде, само че аз персонално постоянно съм имал доверие в него. Винаги съм харесвал метода му на работа. През последните седмици обаче динамичността не беше доста добра.

Вчера на общото заседание Ерик Абидал и Рамон Планес предложиха за поста Кике Сетиен и всички се съгласихме единомислещо ", съобщи Бартомеу.
 Меси към Валверде: Благодаря, господине! Ти си извънреден експерт и огромен човек!
Меси към Валверде: Благодаря, господине! Ти си извънреден експерт и огромен човек!

" Прегръщам те "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР