Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу обяви, че клубът е

...
Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу обяви, че клубът е
Коментари Харесай

Президентът на Барса: Ние сме най-засегнати от кризата, ефектът ще трае поне 2-3 години

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу разгласи, че клубът е най-засегнатият в Ла Лига от рецесията след пандемията с ковид, само че и съобщи, че финансовото положение на каталунците към момента устойчиво. След изхарчените пари за звезди, които не съумяха да оправдаят упованията, както и средствата за преустройствения план на “Камп Ноу”, мнозина предричаха, че Барселона ще изпадне в сериозна финансова рецесия след пандемията.

Босът обаче успокои всички, само че и призна за резултата от COVID-19. “Видяхме какво ставаше по света с пандемията и си казахме, че ще бъде комплицирано трансферно лято и тъкмо това стана. От 14 март до момента ние не сме получили и евро, а изгубихме към 200 милиона. Успяхме да възвърнем част от тях, като намалихме заплатите и се възползвахме от помощта на страната с програмата за Временно контролиране на заетостта”, съобщи Бартомеу пред Mundo Deportivo.

“Трябваше да затворим магазините и музеите, нямахме продажба на билети. Трябваше и да върнем парите и на почитателите, които си бяха закупили към този момент билети за мачовете, на които не можеха да участват. 200 милиона евро обаче са в действителност доста пари. Ефектът от пандемията ще трае най-малко още 2-3 сезона при нас. Никой не би трябвало да мисли, че всичко ще се оправи още идната кампания”, добави той.
 Бартомеу разгласи кой ще води Барса през идния сезон
Президентът акцентира, че Барса също усеща рецесията след вируса и не е по-напред от другите клубове: “Според нашия Стратегически проект трябваше да получим 1,1 милиарда евро, само че в този момент тази сума ще е с 30% по-малко поради ковид. Казвам това, тъй като в случай че някой си мисли, че Барса не е обиден от пандемията, бърка. Има резултат върху всички огромни европейски клубове, а Барселона е тимът, който печели най-вече пари и е най-засегнат”.

Бартомеу обаче отхвърли каталунците да се намират в неприятно финансово положение и съобщи, че макар загубите тимът все ще бъде водач по доходи.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР