Президентът на Барселона Джосеп Бартомеу коментира най-различни теми, свързани с

...
Президентът на Барселона Джосеп Бартомеу коментира най-различни теми, свързани с
Коментари Харесай

Бартомеу: Дембеле е по-добре от Неймар

Президентът на Барселона Джосеп Бартомеу разяснява най-различни тематики, свързани с играчите на отбора, както и слуховете за входящи и изходящи транфери.

“И преди съм обяснявал, че построяваме план с Филипе Коутиньо и Усман Дембеле с парите от Неймар. В момента равнището на Дембеле е по-добро от това на Неймар. Той е доста по-добър състезател и в този момент се приспособява. Лионел Меси няма да си тръгне даже при откупна уговорка от 1 евро. Доживотният контракт с Меси ще стане факт в деня, в който го обсъдим. Прекарал е целия си живот тук. Повече, в сравнение с в Аржентина. Животът му постоянно ще бъде обвързван с Барса. Рики Пуч е един от най-хубавите ни футболисти в “Ла Масиа”, само че има още какво да усъвършенства. Дано да остане при нас. Ла Лига към момента не е извоювана. Трябва да продължим да работим и да печелим мачове против противници, борещи се за своите цели. По-добре ще е да я спечелим допустимо най-скоро. Някой ден в бъдещето Джосеп Гуардиола би трябвало да се завърне в Барса. Разбира се, че ще му се обадим, в случай че решим, че по този начин би трябвало. Сега обаче е в Манчестър Сити, където е доста добре и има доста дълъг контракт.

Антоан Гризман има договор с Атлетико Мадрид. Той е огромен състезател. Дали съм приказвал с неговото обграждане? Не. Искахме да подпишем с Френки Де Йонг чак през лятото, само че поради напрежението от другите искащи да го имат взехме решение да форсираме договорката. Имаме доста положителни връзки с Аякс. Матийс Де Лихт? Не знам какво ще прави. Изглежда, че е на пазара. Начинът му на игра ни приляга и го одобрявам. Коутиньо е отличен и страховит футболист. Става все по-добър и по-добър. Не е елементарно да играеш в Барса. Той ще продължи да бъде при нас. Иван Ракитич значи доста за нас. Вярно е, че сме му дали обещание да му подобрим контракта. Това обаче трябваше да бъде отсрочено заради финансови проблеми. Самюел Юмтити е огромен състезател. Трябва да продължи да играе след травмата си. С него и Клеман Лангле имаме двама от най-хубавите централни бранители в света. Тук сме да печелим трофеи, а не пари. Затова желаеме допустимо най-конкурентноспособния състав. Ще има продажби, постоянно има такива, само че до май няма да си приказваме за това в клуба”, показа Бартомеу пред TVE.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР