Президентът на Бълграската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе

...
Президентът на Бълграската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе
Коментари Харесай

Раева: Безкрайно съжалявам за Боряна Калейн

Президентът на Бълграската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с публично изявление, откакто стана ясно, че Боряна Калейн няма да вземе присъединяване в Световното състезание в " Арена Армеец ".

" Имам извънредно неприятното обвързване да ви оповестя, че една от най-големите фаворитки за продобиване на международната купа Боряна Калейн няма да вземе присъединяване. Тя е в болница с доста висока температура (39.4 градуса). Безкрайно скърбя, по всяка възможност има някаква вирусна зараза, към момента не знаем детайлности. Доктор Добрев на нашия тим и лекар Сиракова, която дава отговор за Световното състезание от ФИГ, са безапелационни, че Боряна не може да вземе присъединяване в Световното състезание при такава висока температура ", съобщи Илиана Раева.

" Единственото, което мога да кажа е, че безпределно доста скърбя, тъй като и персоналната й треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова и аз, която бях последните 10 дни с нея, сме на мнение, че тя беше в една блестяща, блестяща форма. Вчера направи две прелестни тренировки. Преди първата подготовка е почувствала леко неразположение и гадене, по всяка възможност някакъв вирус, само че с такава висока температура докторите считат, а и аз самата, че няма нито Световно състезание, нито спорт, който да е по-голям от здравето на един играч ", добави Раева.

" Безкрайно скърбя, че би трябвало да оповестя тази неприятна, неприятна вест на всички Вас. Да пожелаем триумф на Стилияна Николова. При тази обстановка България отпада от отборната конкуренция, тъй като можем да сменяем Боряна Калейн единствено 24 часа преди старта на надпреварата, което значи, че е трябвало да го създадем през вчерашния ден сутринта. Но през вчерашния ден сутринта Боряна направи една извънредно мощна, поредна подготовка, както и след обяд. Вечерта късно е вдигнала тази висока температура, както и през днешния ден. Съжалявам! Нека пожелаем триумф на българския отбор, на Стилияна Николова. Има и други олимпийски квалификации, ще се борим за квотите, ще вършим всичко, което зависи от нас, пък каквото стане ", сподели още Раева.
 Боряна Калейн пропуща Световното по художествена гимнастика в София!
Боряна Калейн пропуща Световното по художествена гимнастика в София!

Изключително неприятна новина
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР