Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентът Михаил Касабов

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентът Михаил Касабов
Коментари Харесай

Борислав Михайлов на Конгреса на УЕФА

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентът Михаил Касабов и изпълнителният шеф Борислав Попов представляваха България на 46-ия постоянен конгрес на европейската футболна централа, който се организира през днешния ден във Виена.

На Общото заседание бяха признати докладите на Изпълнителния комитет и на президента на УЕФА Александър Чеферин, както и обобщение за работата на администрацията на висшия футболен орган на континента. Делегатите одобриха и финансовия доклад за 2020/21 и гласоподаваха бюджета за 2022/23 година.

По време на форума бе признато и доста нарастване в размер на 21% на финансирането по програмата на УЕФА за взаимност и развиване Хеттрик VI за идващия 4-годишен интервал (2024-2028). Целият бюджет за упоменатия интервал ще доближи 935 милиона евро, като всяка европейска федерация ще може да кандидатства за финансиране в границите на 17 милиона евро по разнообразни стратегии - за всеобщ и женски футбол, обществена отговорност, образование на съдии и треньори, както и за инфранструктурни планове, свързани с създаване на терени, игрища и подготвителни центрове.

Участниците в конгреса бяха осведомени с актуализацията на комисиите към УЕФА.

Борислав Михайлов организира и персонални срещи с президента на европейската централа Александър Чеферин, както и с ръководителя на международния футбол Джани Инфантино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР