Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов вече не е

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов вече не е
Коментари Харесай

Борислав Михайлов вече не е част от Изпълкома на УЕФА

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов към този момент не е част от изпълнителния комитет на УЕФА. Това стана ясно след 43-ия конгрес, който се състоя в Рим, Италия през днешния ден (7 февруари).

Българинът не съумя да се подреди измежду претендентите, които влязоха в комитета. Той събра 25 гласа, които се оказаха незадоволителни за нов мандат. От тази година членовете в Изпълкома са 8, а не 14, както беше до в този момент. Украинецът и президент на тамошната футболна централа Андрий Павелко има 27 гласа (толкова е изискуемият минимум) и влиза в структурата дружно други трима нови членове - албанеца Арманд Дука, датчанина Йеспер Кристенсен и испанеца Луис Рубиалес.

Михайлов стана част от комитета на УЕФА за първи път през 2011 година, още когато президент на централата беше Мишел Платини. В следствие той беше избран отново, когато Чеферин зае управителния пост.

Снимка: Lap.bg

Самият словенец беше избран отново за президент на централата и ще бъде отпред на европейския футбол до 2023 година Това е предстоящо, защото Чеферин беше единствен претендент за поста.

Негов заместител остава унгарецът Сандор Ксаний, който също нямаше конкуренция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР