Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов коментира актуалните

...
Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов коментира актуалните
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Трябва да съм направил нещо уникално лошо за Левски, за да не ме подкрепят

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов разяснява настоящите тематики за футбола ни пред " Българска национална телевизия ". Той разкти, че е бил предаден от доста хора напоследък. Михайлов разкри, че мечтае България да има нов стадион, на който да одобри край, а също по този начин и националният ни тим да се класира на Световно състезание.

" Получих поддръжка от доста хора. Имаше експанзия към мен и към футбола от другия екип. Тази експанзия ме стимулира да продължа и да има ред, който мога да установя във футболния живот. Мечтата ми е България да има стадион и това да се случи до четири години. Да докараме край за Суперкупа или Лига на Конференциите. Мечтая и за присъединяване на международно състезание.

Очевидно в България в последните години се харесва популизма и хейтърството. За първи път има Извънреден конгрес, само че съм щастлив, че го завоювах. Не съм споделил никакви обидни думи. Липсата на почитание към големи играчи и към целия футбол не беше добре. През цялото време екипът на Бербатов върви на съд или прокуратура. Това обаче не е методът да спечелиш конгрес. Бюджетът ще бъде гласуван, само че питайте екипа на Бербатов по кое време.

Тези шест месеца ще използваме това, което е останало от остарелия мандат. Има си юристи, които се занимават с вписването. Канил съм Бербатов в екипа си, само че тогава той сподели, че не знае къде ще се развие кариерата му след футбола. Образованието на Стилиян Петров беше поето от БФС. Трябва опит, а освен обучение. Думата смяна е доста съвременна в целия свят. В България е още по-модерна. Промяна поради самата смяна няма смисъл. Основната ни тенденция е развиване на треньорите и методистите.

Не съм осведомен в обстановката в Левски, макар че синът ми играе там. Всеки един професионален клуб в България е акционерно сдружение. Той зависи от фенската маса, управлението, методите на финансиране, маркетинг. В България това е мъчно и в случай че няма огромен спонсор или богат притежател, е доста мъчно да се ръководи подобен футболен клуб.

Хубаво е, че в България към момента има богати хора, които влагат. Клубовете би трябвало да гледат личната си работа и да престанат да се занимават със съдийството. Не може след всеки мач първият въпрос да е за съдийството. Вкарахме и ВАР - 2 млн. евро. Естествено, че с Николай си разясняваме чисто футболните неща. Не разясняваме Конгреси.

Първо съм признателен на Наско и Левски, че ме поддържаха. Трябва да съм направил нещо неповторимо неприятно за Левски, с цел да не ме поддържат. 35% от Изпълкома е изменен. В момента има двама притежатели, няма президенти и това не пречи на никого. Преди това е имало по пет. Който си мисли, че един притежател на клуб в Изпълкома може да въздейства на който и да е, е доста надалеч от истината.

Радвам се, че моят зов към здравните управляващи беше чут. Никой не върви по мачове, тъй като би трябвало да върви на мачове. Ходи се по мачове на финали. Ходил съм на всички мачове на националния тим, без тези, когато ме нямаше на поста. Нашият футбол не е толкоз зле и считам, че шампионата ни е доста забавно. Благодаря на думите на Ясен Петров. Ако не бях спечелил, щеше да си върви, което щеше да е тъпо. Има добър колектив и момчетата се раздават. Нека гледаме положителните неща.

Нямаше политически напън върху мен, само че и да имаше, отново нямаше да кажа. Със сигурност имаше организация против мен. Плакати и платени хора. Много отдалеко англичаните започнаха да приказват, че българите сме расисти. Това беше насадено, квалифицирано и употребявано. Към този миг не съм си мислел, че ще се кандидатирам отново. След година и малко взех решение, че задоволително време съм си умрял и видях грешките си. Много хора ме предадоха, само че аз съм доста добър човек по душа. Доброто постоянно побеждава и ще продължа да го върша.

След като от над 60-70 сигнала във времето, предадени съответно на прокуратурата, няма нито едно развито досъдебно произвеждане, това значи, че всички е било наред. Средства от ФИФА и УЕФА не могат да се отклоняват, тъй като си има вътрешни одити. Затова споделих, че съм си писал шест. Когато няма нищо потвърдено отсреща, няма по какъв начин да си пишеш друга оценка. Дадох шест години от живота си като нерви, старания, пътешестване и моления, с цел да стоим в тази база ", сподели Михайлов.
 Бербатов унищожи БФС: Никога няма да работя с Михайлов, конгресът беше омаскарен
Бербатов унищожи БФС: Никога няма да работя с Михайлов, конгресът беше омаскарен

Бившият нападател с остри думи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР