Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде обширно интервю

...
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде обширно интервю
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Помагал съм много на ЦСКА, гордея се с Павел Колев

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде обстойно изявление за YouTube канала на централата BFU TV, в което направи самобитна равносметка за миналата една година от началото на четвъртия си мандат отпред на БФС, приказва за резултатите от Конгреса на УЕФА в Рим и разиска взаимната кандидатура на България, Румъния, Сърбия и Гърция за домакинство на международно или европейско състезание.



" Тази кандидатура е превъзходен мотив да подобрим съществуващата и да изградим нова инфраструктура у нас, защото без такава няма по какъв начин да аплайваш. Самата концепция се роди на равнище министър-председатели и съм извънредно благополучен, че министър председателят Борисов има такова позитивно отношение към спорта. Убеден съм, че България ще има нов народен стадион, само че това също минава през общата кандидатура ", съобщи Михайлов.

Президентът на БФС хвърли светлина и върху изборите за Изпълнителния комитет на УЕФА в Рим при започване на месеца: " Според мен грешката с невалидните бюлетини е нарочна - и двете включваха гласове за мен, с които щях да събера 27 вота и да отида на балотаж. Но мотиви за терзание няма - за към този момент близо 12 години в разнообразни комисии и в Изпълкома на европейския футбол познавам всички правила, работата ми е оценена, резултатът ми е постоянен, така че положителното съдействие на БФС както с УЕФА, по този начин и с ФИФА, ще продължи. "
Борислав Михайлов към този момент не е част от Изпълкома на УЕФА Александър Чеферин остава президент на централата
" Според мен сме на едно равнище с страните от Централна и Източна Европа, с които обичайно се съпоставяме. Ако приказваме за систематизиране на телевизионни права, ние сме по-напред от всички околни страни, като изключим много по-голямата Румъния. Нашите клубове печелят повече от ТВ правата, в сравнение с в Хърватска, в Сърбия и прочие. Що се отнася до равносметката за първата година от четвъртия мандат, съм безапелационен - федерацията става все по-стабилна финансово и организационно, в нея работят от ден на ден младежи, според мен сме даже най-хубавата спортна организация в България. Радвам се, че изпълняваме признатата Визия за бъдещето тъкмо и в точния момент - тъй като това, което беше показано на делегатите на Конгреса преди една година, не бяха просто хубави картинки и разбори, а нещо, което действително се случва и ще се случва. "

Михайлов взе отношение и по формата и равнището на Първа лига и разкри бъдещите проекти за структурата на шампионата. " Новият формат на Първа лига се оказа успешен, по тази причина ще го продължим. Според мен в шампионата ни се играе прекрасен футбол; по отношение на броя чужденци, ние като админ на шампионата не можем да създадем нищо, защото България е в Европейския съюз – и в случай че тези състезатели имат паспорти от Европейски Съюз, никой не може да ги спре да играят. В този си тип Първа лига е по-атрактивна и забавна, като единственият подробност, който може би ще променим, касае изпадането в долната дивизия. Що се отнася до съдийските проблеми, до една, най-много до две години, можем да въведем системата VAR. Там обаче още веднъж го има човешкия фактор, отново има съдии зад екраните, неточности стават. Но съм сигурен, че тези технологии ще имат триумф в България ", съобщи президентът на футболния съюз.
БФС поддържа Чеферин за нов мандат отпред на УЕФА Конгресът в Рим е през февруари 2019 година
По мотив публичните рецензии, касаещи съответни клубове, Михайлов сподели: " Българският футболен съюз постоянно ще бъде нужният виновник за един или различен. Обвиненията, че оказваме помощ на " Лудогорец ", са безпочвени – просто с игрите, с играчите и с бизнес проекта си напоследък " Лудогорец " демонстрира, че е най-хубавият тим у нас и справедливо е първенец. На ЦСКА съм помагал доста – и това в клуба доста добре го знаят. Централата служи на всички тимове по един и същи метод. "

Президентът на БФС изрази горделивост от развиването на фрагментите на централата и по-конкретно - от това на дългогодишния заместник-изпълнителен шеф Павел Колев. " Павел е минал всички равнища в йерархията на УЕФА и ФИФА, всички вероятни просветителни курсове и стратегии, с цел да доближи до най-високото равнище. Стараем се да действаме по този начин и с останалите ни чиновници – да им даваме опция да се усъвършенстват, като вложенията в тях са както на футболния съюз, по този начин и на УЕФА. Част от работата на БФС е да развива фрагментите си. "
Павел Колев: Приех поради новото управление на " Левски " (ВИДЕО) Новият изпълнителен шеф на "сините " отпътува за Кипър в компанията на Георги Дерменджиев
На въпроса по какъв начин националният тим е върнал доверието на публиката, Михайлов отговори следното: " Феновете харесват настоящия народен тим, тъй като футболистите демонстрират темперамент, дисциплинираност и себераздаване. Публиката желае да вижда тъкмо това, тъй като е наясно със промяната на генерации и неналичието на огромните имена като Стоичков, Балъков, Лечков и Костадинов. Ако има нещо, за което скърбя в кариерата си на началник, то е фактът, че до момента не сме се класирали на огромно състезание - само че имам вяра, че този път ще успеем. Иначе като деен футболист и вратар ми беше доста по-лесно, само че пък се гордея и с достиженията си отвън терена и на актуалната позиция. Харесвам работата си, обичам футбола - и по този начин ще бъде постоянно ", приключи Михайлов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР